Tejszínes szilvapuding

Tejszínes szilvapuding recept
Hozzávalók
•  1 jó evőkanál akácméz
•  30 dkg szilva
•  1 csapott mokkáskanál őrölt fahéj
•  1 csomagvanília ízű krémpor
•  2 dl tej
•  1 dl 20%-os főzőtejszín
A díszítéshez:
•  citromfű vagy menta

Elkészítés módja

1. A mézet világos barnára karamellizáljuk, majd rászórjuk a megmosott, félbevágott, kimagozott és cikkekre darabolt szilvát, megszórjuk őrölt fahéjjal és közepes tűzön összeforgatjuk, végül lehúzzuk a tűzről.

2. A krémpudinghoz a vaníliás krémport beleszórjuk a hideg, tejszínes tejbe és habverővel krémesre keverjük, verjük.

3. Végül a krémpudingot, a mézkaramelles szilvával váltakozva kelyhekbe rétegezzük, úgy hogy a tetejére szilva kerüljön és friss citromfűvel vagy mentával díszítjük. Hűtőben lehűtve kínáljuk.

A leírásban szereplő Tejszínes szilvapuding recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.