Leveles tésztában sült brokkolis csirkemell sajtmártásban, mexikói burgonyakrokettel
Elkészítés módja
1. A tejszínt sóval felforraljuk, majd hozzáadjuk a lereszelt füstölt sajtot. Ha a sajt elolvadt a mártásban és nem elég sűrű, akkor keményítős vízzel sűrítünk rajta. A mártás felforraljuk, és tálalásig félretesszük.
2. A brokkolit sós vízben leforrázzuk, majd leszűrjük és lehűtjük. A csirkemellet hosszában kettévágjuk, sózzuk, borsozzuk és serpenyőben megsütjük. A leveles tésztát 3–4 mm vastagra kinyújtjuk és háromszor akkora tésztalapokra vágjuk, mint a megsült csirkemell. A tésztalap egyik oldalára rátesszük a csirkemellet, majd kevés zsemlemorzsával megszórjuk és ráhelyezzük a brokkolit. A tésztalapok oldalát 1–2 cm vastagságban tojással megkenjük és a csirkemellet a tésztával beburkoljuk. A tészta tetejét is megkenjük tojással és szezámmaggal megszórjuk, majd sütőben 200 °C-on megsütjük.
3. A leveles tésztában sült brokkolis csirkemellet kettévágjuk, majd a kisült mexikói burgonyakrokettel és sajtmártással tálaljuk.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.