Leveles saláta sajtkosárban, paradicsomos-majonézes öntettel
Elkészítés módja
1. A kevert leveles salátákat átmossuk, jól lecsepegtetjük, és apróbb darabokra tépkedjük. A trappista sajtot vékonyszálúra reszeljük, majd forró teflonos serpenyőbe egyenletesen, nem túl vastagon, kb. 18 centi átmérőjű körbe szórjuk. Közepes tűzön pirosra sütjük az egyik oldalát, majd megfordítjuk, és a másik oldalát is megsütjük. Forrón a merőkanál domború részére simítjuk, és hagyjuk, hogy megdermedjen. Ezután levesszük a kanálról, és teljesen kihűtjük.
2. Az öntethez a majonézt, a ketchupot és az aprított petrezselymet jól összekeverjük.
3. Tálaláskor a paradicsomos-majonézes öntet felét tányérra locsoljuk, ráfektetjük a sajtkosarat, megtöltjük a leveles salátákkal és meglocsoljuk kevés olívaolajjal, valamint a paradicsomos majonézes öntettel. Friss pékáruval kínáljuk.
Köszönjük szépen.
Nagyon guszta kis saláta!