Zelleres padlizsánsaláta, majonézes-ketchupos öntettel
Elkészítés módja
1. A forró olívaolajon megfuttatjuk az apróra vágott vöröshagymát, majd hozzáadjuk a kis kockákra darabolt padlizsánt, és közepes tűzön pirosra sütjük. Mielőtt levesszük a tűzről, sóval, frissen őrölt borssal, az aprított zellerzölddel fűszerezzük, és lazán összeforgatjuk. A fejes salátát leveleire szedjük, megmossuk, és leszárítjuk.
2. Az öntethez a majonézt a ketchuppal összekeverjük, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és végül a frissen őrölt borssal ízesítjük.
3. Tálaláskor a hideg padlizsánsalátát, salátalevelekkel bélelt tányérra halmozzuk, és meglocsoljuk a majonézes-ketchupos öntettel.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.