Lekváros és csokis krémes linzer

Elkészítés módja
1. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és két cipóra osztjuk. 1 órára a hűtőbe tesszük őket, folpackba csomagolva.
2. Az első cipót 4 mm vastagra kinyújtjuk, cakkos szaggatóval kiszúrjuk és 180 fokon megsütjük.
3. Amikor kihűlt, lekvárral összeragasztjuk és porcukorral megszórjuk.
4. A másik cipót 1/2 cm vastagra kinyújtjuk, kisebb pogácsaszaggatóval kiszúrjuk, tepsire sorakoztatjuk, a tetejét tojásfehérjével lekenjük, mandulapelyhet szórunk rá és megsütjük 180 fokon.
5. A krém készítése: A csokoládét darabokra törjük, tejszínnel összeforraljuk, majd kihűtjük.
6. Dermedés után összeragasztjuk a krémmel.
7. Marad egy kevés a krémből, azt felolvasztjuk és csurgatunk mindegyik korong tetejére.
8. Finom omlós, akár már 1 óra múlva fogyasztható.
Lekváros és csokis krémes linzer recepthez fűződő történet, jótanács
Nagyon finom, omlós. Ajánlom szeretettel.
Köszönöm szépen.
Diós-mandulás variáció is több van a linzerekben.
Az én receptjeim között is van.
Húsvétra linzert is akarok sütni, jó ötlet ez a mandulapelyhes. Én a tésztába is szoktam darált diót vagy mandulát tenni. Fóőeg diót, mert az ingyen van a kertből.
Nagyon jól néz ki :) Imádom a linzert.