Kókuszhabos meggyes házikó

Elkészítés módja
1. A tésztához a lisztet a sütőporral összeforgatjuk, majd a cukorral és a hideg vajjal vagy margarinnal elmorzsoljuk. Ezután a tojással és a tejföllel, gyors mozdulatokkal összedolgozzuk. Vastag hengerré formáljuk, és nyomban 15 egyforma (nagyjából 7 dkg-os) részre vágjuk. Egyenként folpackba csomagoljuk, és berakjuk a hűtőszekrénybe 1 órára.
2. Ezalatt a meggyet leszárazzuk, kimagozzuk; ha fagyasztottból készítjük, akkor azt szobahőmérsékleten fölengedjük; ha befőttből csináljuk, akkor azt lecsöpögtetjük.
3. Egy gyúrólapot meglisztezünk, 1 tésztadarabot ráteszünk. Kb.30x10 centis téglalappá nyújtjuk. Felénk eső oldalát lecsöpögtetett meggyel végigrakjuk (14-15 szem fér el rajta), majd szorosan fölcsavarjuk, és sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk. Még 4 tekercset hengergetünk ugyanígy, amiket az előző mellé teszünk, s kicsit egymáshoz nyomkodjuk, hogy sütéskor egybekeljenek. Előmelegített sütőben, a közepesnél kicsit nagyobb lánggal (200 °C; légkeveréses sütőben 180 °C) 22-24 percig sütjük.
4. Ezalatt előkészítjük a maradék 10 tésztát, de ezeket már úgy rakjuk a sütőpapírral bélelt tepsire, hogy négyet, aztán hármat, majd kettőt nyomunk egymáshoz, és mellé tesszük az egyetlen árván maradtat is. Ugyanúgy sütjük, mint az előző tésztát. Megvárjuk, amíg az összes tészta kihűl.
5. Elkészítjük a tölteléket. Ehhez a tejszínt kemény habbá verjük, a cukrot apránként beleszórjuk, azután hozzáadjuk a habfixálót, majd a kókuszreszeléket is.
6. Gyorsan nekilátunk a „házikó\" összeállításának, mert a hab hamar megszilárdul. Egy nagy lapos tálra tesszük az öttekercses tésztát, és kókuszhabot simítunk rá. Ügyesen ráillesztjük a négytekercses tésztát, és habot simítunk erre is. Így építkezünk, rétegezünk felfelé, amíg a tészta el nem fogy. A maradék kókuszos tejszínt mindkét oldalon rásimítjuk körben a „házikóra\", majd meleg vízbe mártott evőkanállal megmintázzuk a tetőcserepek helyét is. Jól behűtjük.
7. A tortát forró vízbe mártott késsel jó ujjnyi vastag szeletekre vágjuk, így tálaljuk.
Tényleg elég macerás, de van értelme, mindenki kedvence nálunk is, ahogy ági mama írja. Tessék csak bátran "ellopni", azért töltöttük fel. :) Köszönjük hölgyeim.
Évek óta nálunk ez a süti a Mikulásváró. Előző napon elkészítem és amikor várjuk a Télapót, már ott van az asztalon és utána percek alatt eltűnik.
Elég macerás lehet ezt a sok vékony tésztácskát betöltögetni,de a végeredmény és a beseperhető dicséretek biztosan feledtetik! :) Ezt elloptam.... :D