Kissingeni zsemlék

Elkészítés módja
1. A tészta hozzávalóit egy robotgép táljába tesszük, és összedolgozzuk, majd egy órára fóliába csomagolva hűtőbe tesszük.
2. A tésztát simára gyúrjuk, és belisztezett deszkán 1/2 cm vastagra nyújtjuk. 96 db 3 cm átmérőjű érmét szaggatunk belőle.
3. Az érméket szilikonos sütőpapírral bélelt tepsire fektetjük, és megsütjük 210 fokon 10 perc alatt. (Gázsütőnél 4-5 fokozat) Ha elkészültek, akkor egy-egy korongot baracklekvárral összeragasztunk.
4. A tortabevonót gőz felet 2 evőkanál olajjal felolvasztjuk.
5. A tortabevonó-masszába mártjuk az érméket, és mindegyikre teszünk egy fél dióbelet.
6. Hűtőbe dermesztjük, majd dobozban tartjuk hűvös helyen.
Kissingeni zsemlék recepthez fűződő történet, jótanács
Fóliával letakarva vagy fém dobozban akár 4 hétig is tarthatjuk.
Finom,omlós sütemény.
Hasonló a császárfánkomhoz.