Mazsolás, almás keksz

Mazsolás, almás keksz recept
Hozzávalók
•  25 dkg finomliszt
•  1 kiskanál szódabikarbóna
•  1 kiskanál mézessütemény-fűszerkeverék
•  csipetnyi só
•  8 dkg mazsola
•  10 dkg vaj vagy sütőmargarin
•  15 dkg kristálycukor (barna cukor is lehet)
•  1 csomag vaníliás cukor
•  1 tojás
•  2 dl 100 %-os almalé

Elkészítés módja

1. A lisztet a szódabikarbónával, a mézes fűszerkeverékkel, a sóval és a mazsolával összeforgatjuk.

2. A puha (szoba hőmérsékletű) vajat (margarint) a kétféle cukorral habosra keverjük, majd beledolgozzuk a tojást. A lisztes keverékhez adjuk, az almalevet hozzáöntjük.

3. Vízbe mártott kiskanállal sütőpapírral bélelt tepsire 4 x 4 halmocskát rakunk belőle, ami ellapul, de ez nem jelent hibát, mert híg a masszája, de így jó. Előmelegített sütőben, a közepesnél nagyobb lánggal (200 °C; légkeveréses sütőben 180 °C) kb. 10 percig sütjük.

Mazsolás, almás keksz recepthez fűződő történet, jótanács

Ez a keksz a többihez képest kifejezetten puha, majdnem piskótaszerű állagú. Ha keményre szeretnénk, néhány perccel túl kell sütni, egy kicsit ki kell szárítani.

A leírásban szereplő Mazsolás, almás keksz recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló (keksz) minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.