Mazsolás, almás keksz
Elkészítés módja
1. A lisztet a szódabikarbónával, a mézes fűszerkeverékkel, a sóval és a mazsolával összeforgatjuk.
2. A puha (szoba hőmérsékletű) vajat (margarint) a kétféle cukorral habosra keverjük, majd beledolgozzuk a tojást. A lisztes keverékhez adjuk, az almalevet hozzáöntjük.
3. Vízbe mártott kiskanállal sütőpapírral bélelt tepsire 4 x 4 halmocskát rakunk belőle, ami ellapul, de ez nem jelent hibát, mert híg a masszája, de így jó. Előmelegített sütőben, a közepesnél nagyobb lánggal (200 °C; légkeveréses sütőben 180 °C) kb. 10 percig sütjük.
Mazsolás, almás keksz recepthez fűződő történet, jótanács
Ez a keksz a többihez képest kifejezetten puha, majdnem piskótaszerű állagú. Ha keményre szeretnénk, néhány perccel túl kell sütni, egy kicsit ki kell szárítani.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.