Pisztáciás, aszalt cseresznyés keksz
Elkészítés módja
1. A lisztet, a fahéjjal, a sóval, a reszelt narancshéjjal összeforgatjuk. A durvára vágott pisztáciát és cseresznyét hozzáadjuk.
2. A puha (szoba hőmérsékletű) margarint (vajat) a cukorral kikeverjük, majd a lisztes keverékkel összedolgozzuk. A tésztát elfelezzük, egyenként kb. 4 centi vastag rudat formálunk belőle, és fél órára betesszük a mélyhűtőbe, hogy egy kicsit megdermedjen.
3. A tetejére való cukrot egy sütőpapírra szórjuk. A tésztarudakat felvert tojással körbekenjük, majd a cukorban megforgatjuk. Ezután éles késsel kb. 1 centi vastagon fölszeleteljük, és sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk.
4. Előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 °C; légkeveréses sütőben 165 °C) kb.15 perc alatt megsütjük.
Pisztáciás, aszalt cseresznyés keksz recepthez fűződő történet, jótanács
A keksz tésztája lefagyasztható!
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.