Pisztáciás, aszalt cseresznyés keksz

Pisztáciás, aszalt cseresznyés keksz recept
Hozzávalók
•  20 dkg finomliszt
•  1 mokkáskanál őrölt fahéj
•  csipetnyi só
•  1 narancs reszelt héja
•  8 dkg tisztított sózatlan pisztácia
•  6 dkg aszalt cseresznye (vörös áfonya vagy meggy is lehet)
•  18 dkg vaj vagy sütőmargarin
•  7 dkg kristálycukor
a tetejére:
•  4 evőkanál kristálycukor
a lekenéshez:
•  1 tojás

Elkészítés módja

1. A lisztet, a fahéjjal, a sóval, a reszelt narancshéjjal összeforgatjuk. A durvára vágott pisztáciát és cseresznyét hozzáadjuk.

2. A puha (szoba hőmérsékletű) margarint (vajat) a cukorral kikeverjük, majd a lisztes keverékkel összedolgozzuk. A tésztát elfelezzük, egyenként kb. 4 centi vastag rudat formálunk belőle, és fél órára betesszük a mélyhűtőbe, hogy egy kicsit megdermedjen.

3. A tetejére való cukrot egy sütőpapírra szórjuk. A tésztarudakat felvert tojással körbekenjük, majd a cukorban megforgatjuk. Ezután éles késsel kb. 1 centi vastagon fölszeleteljük, és sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk.

4. Előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 °C; légkeveréses sütőben 165 °C) kb.15 perc alatt megsütjük.

Pisztáciás, aszalt cseresznyés keksz recepthez fűződő történet, jótanács

A keksz tésztája lefagyasztható!

A leírásban szereplő Pisztáciás, aszalt cseresznyés keksz recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló (keksz) minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.