Képviselőfánk

Elkészítés módja
1. A tűzhelyt bekapcsolom 220 fokra.
2. A vizet, étolajat, sót, vaníliás cukrot egy fazékban felforralom, majd ezután lehúzom a tűzről, belekeverem a lisztet és visszateszem a tűzre, ahol addig keverem, míg el nem válik a tészta az edény falától. Amint elkészült langyosra hűtöm, majd egyenként bele keverem a tojásokat. Addig keverem, míg jó fényes nem lesz a tészta.
3. Ezután habzsákba töltöm és sütőpapírral fedett tepsire gömbölyű alakú formákat nyomok belőle és megspriccelem vízzel. Mehet a sütőbe, ügyelve arra, hogy 1/2 óráig nem nyithatjuk ki a sütő ajtaját, mert összeesne a fánk. A hőfokot 205 fokra visszavesszük és készre sütjük.
4. Ezek után a sütő ajtaját résnyire kitámasztjuk és hagyjuk a fánkokat kihűlni, száradni. A kész fánkok kalapjait levágjuk és a belsejében lévő hártyát kikaparjuk.
5. Elkészítjük a krémet. Először vízgőz felett felverjük a tojásfehérjét a cukor 2/3 részével. A lisztet kevés tejjel és a tojássárgájával simára keverjük. A maradék tejet egy nagy lábasban a vaníliás cukorral felforraljuk és a kikevert tojássárgás masszát belecsurgatjuk és sűrűre felfőzzük.
6. Ezután apránként adagolva lazán hozzákeverjük a tojásfehérjehabot. A tejszínt keményre verjük. Először a vaníliás krémmel megtöltjük a fánkokat, majd rákenjük a tejszínt és végül a fánk kalapját.
7. Porcukorral enyhén meghintve tálaljuk.
Kedves Edit! Gratulálok a gyönyörű süteményhez! Mentve!