Ropogós epres rudacskák

Elkészítés módja
1. A lisztet a hideg vajjal vagy margarinnal elmorzsoljuk, majd a többi hozzávalóval tésztává gyúrjuk. Letakarva, hűtőszekrényben legalább 1 órán át pihentetjük.
2. Ezalatt az epret megmossuk, kicsumázzuk, félcentis kockákra vágjuk, és a cukorral összeforgatva félretesszük.
3. A pihentetett tésztát belisztezett gyúródeszkán 2 milliméter (azaz késfok) vastagságúra, 35x35 cm-esre nyújtjuk és derelyemetszővel vagy késsel kb.7 centis négyzetekre szabjuk. Enyhén felvert tojásfehérjével lekenjük. A cukros epret kinyomkodjuk, a tészták egyik felére halmozzuk. A tészta másik felét ráhajtjuk, a tésztaszélek találkozásánál jól lenyomkodjuk.
4. Egy nagyobbacska lábasba jó kétujjnyi olajat öntünk és megforrósítjuk. Az epres rudacskákat közepes lángon, oldalanként kb. 2-2 perc alatt pirosasra sütjük benne, végül konyhai papírtörlőre szedve lecsöpögtetjük. Vaníliás porcukorral meghintve, melegen tálaljuk. Csak frissen finom.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.