Gesztenyekocka

Gesztenyekocka recept
Hozzávalók
a tésztához:
•  6 tojás
•  6 evőkanál porcukor
•  10 dkg vaj vagy sütőmargarin
•  6 evőkanál finomliszt
•  fél csomag sütőpor
•  2 evőkanál keserű kakaópor
a tepsi kikenéséhez:
•  vaj vagy sütőmargarin
•  finomliszt
a krémhez:
•  1 csomag (49 gramm) főzni való vaníliaízű pudingpor
•  3 dl tej
•  25-30 dkg porcukor
•  20 dkg vaj vagy sütőmargarin
•  50 dkg fagyasztott gesztenyemassza
•  2 evőkanál rum
a tetejére:
•  6 dl habtejszín
•  1 csomag habfixáló
•  3-4 evőkanál kristálycukor
•  2 evőkanál keserű kakaópor

Elkészítés módja

1. A tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük, ez elektromos habverővel, maximális fokozaton 3-4 perc. Az olvasztott, de nem meleg vajat (margarint) belecsurgatjuk, 1-2 percig tovább keverjük. A lisztet a sütőporral és a kakaóval összeforgatjuk, egyharmadát az előzőekre szitáljuk, de még nem keverjük el. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, egyharmadát a masszára kanalazzuk, óvatosan összeforgatjuk. A többi kakaós lisztet és tojáshabot ugyanígy, két részletben hozzáadjuk.

2. Egy nagy tepsit kikenünk, belisztezünk, és a tésztát 30 x 30 centi nagyságban rásimítjuk. Előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 °C; légkeveréses sütőben 165 °C) kb. 20 perc alatt megsütjük.

3. A krémhez a pudingport a tejben, 10 dkg porcukorral ízesítve sűrűre főzzük, hűlni hagyjuk. A puha vajat (margarint) először magában, majd a többi porcukorral keverjük habosra. A fölengedett, puha gesztenyemasszát átpasszírozzuk, a cukros vajhoz (margarinhoz) keverjük a hideg vaníliakrémmel együtt, a rummal ízesítjük. Egyenletesen a tésztára kenjük.

4. A tejszínt kemény habbá verjük, a vége felé először a habfixálót, majd apránként a cukrot szórjuk bele. Egyenletesen a gesztenyekrémre simítjuk, a tetejére kakaóport szitálunk, és rövid időre behűtjük, hogy egy kicsit megdermedjen. Forró vízbe mártott késsel kockákra vágjuk.

A leírásban szereplő Gesztenyekocka recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.