Kókusztekercs sütés nélkül

Elkészítés módja
1. A kakaós tésztához a kekszet a porcukorral, a kakaóporral, a rummal, a kávéval és a vízzel összedolgozzuk. Félretesszük, de csak néhány percre, amíg elkészül a krémje.
2. Ehhez a puha (szobahőmérsékletű) margarint először magában, majd a porcukorral keverjük habosra, aztán beledolgozzuk a kókuszreszeléket is.
3. Egy tiszta konyharuhát megvizezünk, kinyomkodjuk, kiterítjük és a kekszmasszát rátesszük, nedves tenyérrel elnyomkodjuk, amennyire csak lehet. Erre sütőpapírt fektetünk, majd a tésztát sodrófával kb.30x20 centisre ellapítjuk. A kókuszos krémet rásimítjuk, majd a konyharuha segítségével minél több csavarással fölgöngyöljük. A rudat kókuszreszelékben meghempergetjük és legalább 1 órára a hűtőszekrénybe tesszük.
Kókusztekercs sütés nélkül recepthez fűződő történet, jótanács
2-3 nappal az ünnepi vacsora előtt elkészíthetjük. Miután összeállt a kakaós tészta, tényleg csak pár percig pihentessük –amíg a tölteléket összekeverjük–, mert egy idő után megkeményedik és nehéz lesz ellapítani.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.