Zabpelyhes, mogyorós, csokoládés keksz

Elkészítés módja
1. Egy serpenyőben a mogyorót szárazon, azaz zsiradék nélkül megpirítjuk, hűlni hagyjuk, majd durvára vágjuk.
2. A tojást a cukorral habosra keverjük, majd az olvasztott, de nem meleg vajat (margarint) is belecsurgatjuk. A lisztet a sütőporral és a sóval összeforgatjuk, az előzőekhez adjuk, pár csepp mandulaaromával ízesítjük, végül a mogyoró jó felét, a zabpelyhet és az apróra vágott csokoládét is beledolgozzuk. A masszából nedves kézzel kisebb (diónyi) golyókat formálunk, és sütőpapírral bélelt tepsire rakosgatjuk. A tetejüket nedves tenyérrel vagy egy pohár megnedvesített talpával ellapítjuk.
3. Előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 °C; légkeveréses sütőben 165 °C) 12-15 perc alatt aranybarnára sütjük.
4. A bevonáshoz való vizet egy kis lábasba kanalazzuk, a vajat (margarint) hozzáadjuk, kis lángon kevergetve fölolvasztjuk. A kétféle csokoládét apránként beleszórva fölolvasztjuk úgy, hogy amikor a fele csoki belekerült, lehúzzuk a tűzről, különben túlmelegszik, és összeáll egy kemény, kezelhetetlen tömbbé. A kihűlt kekszek tetejét bevonjuk vele, majd mielőtt a csokoládé megdermedne, a félretett pirított mogyoróval is megszórjuk díszítésképpen.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.