Kelt, burgonyás pogácsa

Elkészítés módja
1. A tejet a cukorral meglangyosítom, belemorzsolom az élesztőt és kelni hagyom.
2. A burgonyát kockára vágom és sós vízben puhára főzöm.
3. A lisztben elmorzsolom a zsírt, a sót.
4. Krumplinyomón áttöröm a krumplit és a liszttel jól összekeverem.
5. Végezetül hozzáadom a megkelt élesztőt és jól összegyúrom.
6. Kelesztőtálban addig kelesztem, míg duplájára dagad. 2 cm vastagra nyújtom és pogácsaszaggatóval kiszaggatom.
7. Tetejét tojással megkenem.
8. Szép barnára sütöm.
Finom pogácsa recept. El is mentem.
Köszönöm Szabina.
Örülök,hogy tetszik a recept.
Üdv:Edit.
Tetszik a recepted Editke! Mentem is!