Kelesztés nélküli kakaós csiga

Elkészítés módja
1. Egy tálba beletenni a túrót, a vaníliás cukrot és a porcukrot, majd robotgéppel elkezdeni keverni.
2. Pár perc után állandó keverés mellett fokozatosan hozzáönteni a tejet, majd az olajat is.
3. Ezután hozzászitálni a sütőporral elkevert lisztet, majd kézzel összegyúrni.
4. Lisztezett felületen vékonyra kinyújtani, majd lekenni az olajjal.
5. Az ízlés szerinti mennyiségű kakaót összekeverni a porcukorral és a vaníliás cukorral, majd egyenletesen megszórni vele az olajjal lekent tészta tetejét. (Én Nesquik kakaóval szórtam meg, így cukrot már nem kevertem hozzá, csak a vaníliás cukrot.)
6. Ezután feltekerni a tésztát (mint a bejglit), majd kb. 2 cm-es csigákra feldarabolni.
7. Egy tepsit kibélelni sütőpapírral, majd ráhelyezni a csigákat.
8. Előmelegített sütőbe tenni, majd közepes hőmérsékleten kb. 15-20 perc alatt készre sütni.
Kelesztés nélküli kakaós csiga recepthez fűződő történet, jótanács
Tálalás előtt a langyosra hűlt csigákat ízlés szerint porcukorral megszórni.
Egyszerű, mert nem kell a kelesztésre várni, és finomnak éppen olyan finom. Nyugodtan próbáljátok ki, nem fogtok csalódni.
Remek recept!
Köszönöm szépen.
Ez nagyon jó!! :)