Meggytorta francia módra

Elkészítés módja
1. A cukrot a puha vajjal krémesre keverjük, a felvert tojásokat hozzáadjuk, a sütőporos lisztel simára keverjük. A citromhéjjal ízesítjük és a tejjel lazítjuk.
A töltelékhez a vajat serpenyőben fölolvasztjuk, a cukrot kissé megkaramelizáljuk rajta, majd a meggyet hozzáadjuk és 2-3 percig pároljuk. A fahéjjal és a szegfűszeggel fűszerezzük, majd még forrón egy tűzálló tál aljára halmozzuk.2. A tésztát a tetejére simítjuk, a mandulával megszórjuk, és előmelegített sütőben közepes lánggal 35 perc alatt megsütjük.
3. A pudingport a tejjel simára keverjük. A tortát még melegen a vanília krémmel kínáljuk.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.