Meggyes-diós rácsos

Elkészítés módja
1. A tésztához a lisztet a sütőporral, a sóval, a porcukorral és a reszelt citromhéjjal összeforgatjuk, majd a vajjal vagy margarinnal elmorzsoljuk. A tojással – ezt kissé felverjük, és egy keveset félreteszünk belőle a tészta lekenéséhez – és a tejföllel összegyúrjuk, majd folpackba csomagolva betesszük a hűtőszekrénybe, amíg a tölteléke elkészül.
2. Utóbbihoz a tojások sárgáját a porcukorral krémesre keverjük, majd hozzáadjuk a diót és a citromlevet. A tojásfehérjét a vaníliás cukorral ízesítve kemény habbá verjük, majd óvatos mozdulattal, hogy ne törjük, az előző masszába forgatjuk.
3. A tészta kétharmadát enyhén meglisztezett gyúrólapon 30x35 centisre nyújtjuk, majd egy kikent, ekkora közepes tepsibe tesszük. Nagy tepsiben is süthetjük, de ebben az esetben se nyújtsuk nagyobbra a tésztát! Zsemlemorzsával meghintjük, majd egyenletesen rászórjuk a jól lecsöpögtetett magozott meggybefőttet. A diós keveréket egyenletesen rásimítjuk. A maradék tésztából vékony rudakat sodrunk, amivel berácsozzuk a sütemény tetejét. A tészta gyúrásánál félretett tojással a tésztát lekenjük.
4. Előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 °C; légkeveréses sütőben 165 °C) 40-45 perc alatt megsütjük.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.