Karamellpite

Elkészítés módja
1. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk annyi tejjel, hogy könnyen sodorható tésztát kapjunk (kb. 1 dl).
2. Két részre osztjuk, majd 2 lapot sütünk belőle.
3. A krém készítése: A 15 dkg kristálycukrot karamellizáljuk, majd 1 dl forró vízzel felöntjük. Addig keverjük, míg teljesen felolvad.
4. A tejet a liszttel összekeverjük csomómentesre és a karamellel összefőzzük.
5. A margarint a porcukorral kikeverjük és a kihűlt karamellkrémmel habosra keverjük.
6. A 2 tésztalap közé töltjük, egy keveset hagyunk a süteményünk tetejére, majd darált dióval megszórjuk.
Karamellpite recepthez fűződő történet, jótanács
Nagyon finom, olcsó sütemény. Próbáljátok ki!
Meg persze, ha dió is van benne vagy rajta:)
Ha karamellás csakis finom lehet.Marcsi