Karamellás szelet

Elkészítés módja
1. A tésztához a tojások fehérjéit kemény habbá verjük, a vége felé a cukrot kanalanként beleszórjuk. Egyesével beledolgozzuk a tojások sárgáját, majd kanalanként a vizet is. A lisztet a kakaóporral és a sütőporral összeforgatjuk, majd szitálva, széles mozdulatokkal az előzőekbe forgatjuk. Két sütőpapírral bélelt tepsire 35 x 25 centis lapokat kenünk ki belőle. Előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 °C; légkeveréses sütőben 165 °C) 16-18 percig sütjük.
2. A habtésztához vízgőz felett a tojásfehérjéket a cukorral kemény habbá verjük és a habot ketté osztjuk,két egyforma nagyságú sütőpapírral bélelt tepsiben 100 fokon, 1 órán át szárítjuk. Ekkor a sütő ajtaját résnyire kinyitjuk, a habtésztát így hagyjuk langyosra hűlni, majd a sütőpapírról leválasztjuk. A felső fele maradjon alul,míg a tésztákat nem állítjuk össze.
3. A karamellkrémhez a porcukrot egy lábasban világosbarnára karamellizáljuk, a tejszínt ráöntjük és kis lángon forraljuk, míg a karamell teljesen föl nem oldódik benne. A tejben simára keverjük a tojássárgákat és a pudingporokat, a cukros tejszínhez öntjük és kevergetve pár perc alatt sűrűre főzzük. A tűzről levesszük, a kockákra vágott hideg vajat belerakjuk és többször belekeverve hűlni hagyjuk. Jól kihabosítjuk és hűtőbe tesszük dermedni.
4.A sütemény összeállítása: A krémet 4 részre osztjuk. A kakaós lapot megkenjük krémmel, rá az egyik habcsóklap, rá krém, majd a második habcsóklap, krém és befedjük a második kakaós lappal. A sütemény tetejét a megmaradt 1/4 krémmel egyenletesen lekenjük és villával cifrázzuk. Szeletekre vagy kockákra vágjuk.Karamellás szelet recepthez fűződő történet, jótanács
A sütemény receptje a Mesterszakács oldalról származik. Nagy köszönet érte. Mennyei finom!
Köszönöm Zsuzsa!
Ez a sütemény = a Menyország ,ha odakerülünk.
Ilyen finom süteményt még nem ettünk.
A családom díjazta.
További szép Karácsonyt.
Puszi:Edit.
Nagyon guszta.