Karamellás madártej

Elkészítés módja
1. A tojássárgáját 6 dkg cukorral fehéredésig keverjük.
2. Hozzáadjuk a lisztet, a vaníliarúd belsejét, és 1 dl tejjel simára kikeverjük.
3. Kemény habbá verjük a tojásfehérjét a sóval, citromlével, majd amikor már kemény, hozzáadunk 1 teáskanál cukrot.
4. Felforralunk 3 dl tejet és evőkanálnyi adagokban beleszaggatjuk a habot, amit oldalanként 1-1 percig főzünk, végül szűrőkanállal kiszedünk egy tálba. (Itt érdemes figyelni, hogy forgatás közben ne essenek szét, esetleg 2 kanál jó szolgálatot tehet ebben.)
5. Egy nagyobb lábasban karamellizálunk 6 dkg cukrot (nekem ez kevésnek bizonyult, szerintem mehet a duplája is), felöntjük a maradék 6 dl tejjel, hozzáadjuk a habgaluskák főzéséből megmaradt tejet is, felforraljuk és a tejes, lisztes keverékkel besűrítjük.
6. Langyosra hűtjük, majd poharakba szedve habgaluskákkal tálaljuk.
Izgalmas,már én is készítettem karamallásat.