Káposztás pogácsa

Elkészítés módja
1. A káposztát megtisztítjuk, apró lyukú reszelőn lereszeljük, levét kinyomkodjuk.
2. Az olajon az apróra vágott vöröshagymát megdinszteljük, rátesszük a káposztát, ízesítjük sóval, kevés őrölt borssal.
3. Fedő alatt puhára sütjük, majd kihűtjük.
4. Az élesztőt elmorzsoljuk, langyos cukros tejben felfuttatjuk.
5. A lisztet átszitáljuk, közepébe tesszük a megkelt élesztőt és a többi hozzávalóval összegyúrjuk.
6. A tésztánkat kinyújtjuk, fele káposztát rákenjük, majd 4-be összehajtogatjuk. 20 perc után újból kinyújtjuk, a másik rész káposztát is rákenjük.
7. Ekkor 3-ba hajtjuk és még 20 percet pihentetjük letakarva.
8. Újból kinyújtjuk, 2-be hajtjuk, pihentetjük 20 percet és a végén 1,5 cm-re nyújtjuk ki.
9. Tetszés szerinti méretű pogácsaszaggatóval kiszúrjuk.
10. A kiszúrt pogácsákat felvert tojással lekenjük és 180 fokra melegített sütőben kb. 30 perc alatt készre sütjük.
A kedvencem a káposztás pogácsa. Nagyon szépek lettek:) Gratulálok!
Köszönöm szépen Mesyke.
Jó volt.
Nagyon gusztusos:)
Köszi Zsuzsa.
Még sosem sütöttem,mint most először,de nem utoljára.
Ízlett mindenkinek.
Szép estét:Edit.
Egyszerűen imádom a káposztás pogit!Editke,puszi neked.