Kacsazsíros, burgonyás pogácsa
Elkészítés módja
1. A langyos tejben az élesztőt cukorral felfuttatom.
2. Amikor megkelt, hozzáadom az edénybe elkészített anyagokhoz, bedagasztom és duplájára kelesztem.
3. Amikor a tészta megkelt, vékonyra, kb. 1 centisre kinyújtom.
4. A tetejét bevagdosom, tojással lekenem, napraforgómaggal és köménnyel megszórom.
5. Még fél órára meleg helyre teszem, hogy megkeljen és meleg, 180-200 fokos sütőben szép pirosra megsütöm.
Kacsazsíros, burgonyás pogácsa recepthez fűződő történet, jótanács
Nagyon finom, könnyű, omlós a tésztája.
Nem, csalódást nem, csak szeretném tudni, milyennel álljak neki, ha ki szeretném próbálni.
cherryka köszönöm szépen ezzel én is így vagyok ahogyan TE
Csalódást okozok neked azzal, hogy nem réteslisztből készült. Marcsi
Nincs az a mennyiségű burgonyás pogácsa, amit ne tudnék elpusztítani!!! :) És mivel "madáreleség-rajongó" vagyok, így a napraforgómagok csak tovább fokozzák a csillapíthatatlan vágyamat, hogy gyorsan egy marékkal csenjek a tányérodról. :)
Egy kérdésem lenne csupán: réteslisztből készült?