Kacsazsíros, burgonyás pogácsa

Kacsazsíros, burgonyás pogácsa recept
Hozzávalók
•  50 dkg liszt
•  2.5 dkg élesztő
•  1 dl langyos tej
•  1 dl joghurt vagy kefir
•  3 evőkanál kacsazsír
•  1 közepes főtt burgonya reszelve
•  1 teáskanál só
•  1 kiskanál cukor
•  1 dl tejföl
•  1 egész tojás + 1 a kenéshez
•  napraforgómag
•  köménymag

Elkészítés módja

1. A langyos tejben az élesztőt cukorral felfuttatom.

2. Amikor megkelt, hozzáadom az edénybe elkészített anyagokhoz, bedagasztom és duplájára kelesztem.

3. Amikor a tészta megkelt, vékonyra, kb. 1 centisre kinyújtom.

4. A tetejét bevagdosom, tojással lekenem, napraforgómaggal és köménnyel megszórom.

5. Még fél órára meleg helyre teszem, hogy megkeljen és meleg, 180-200 fokos sütőben szép pirosra megsütöm.

Kacsazsíros, burgonyás pogácsa recepthez fűződő történet, jótanács

Nagyon finom, könnyű, omlós a tésztája.

A leírásban szereplő Kacsazsíros, burgonyás pogácsa recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló (pogácsa, burgonyás pogácsa) minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Kacsazsíros, burgonyás pogácsa recept - 3 hozzászólás

  1. cherryka
    cherryka #5307 2013. 05. 16. 15:20 Válasz

    Nem, csalódást nem, csak szeretném tudni, milyennel álljak neki, ha ki szeretném próbálni.

  2. Domján Mária
    Domján Mária #5303 2013. 05. 16. 14:40 Válasz

    cherryka köszönöm szépen ezzel én is így vagyok ahogyan TE
    Csalódást okozok neked azzal, hogy nem réteslisztből készült. Marcsi

  3. cherryka
    cherryka #5302 2013. 05. 16. 14:26 Válasz

    Nincs az a mennyiségű burgonyás pogácsa, amit ne tudnék elpusztítani!!! :) És mivel "madáreleség-rajongó" vagyok, így a napraforgómagok csak tovább fokozzák a csillapíthatatlan vágyamat, hogy gyorsan egy marékkal csenjek a tányérodról. :)
    Egy kérdésem lenne csupán: réteslisztből készült?

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Még több pogácsa recept
Még több pogácsa recept

Kacsazsíros, burgonyás pogácsa recept - 3 hozzászólás

  1. cherryka
    cherryka #5307 2013. 05. 16. 15:20 Válasz

    Nem, csalódást nem, csak szeretném tudni, milyennel álljak neki, ha ki szeretném próbálni.

  2. Domján Mária
    Domján Mária #5303 2013. 05. 16. 14:40 Válasz

    cherryka köszönöm szépen ezzel én is így vagyok ahogyan TE
    Csalódást okozok neked azzal, hogy nem réteslisztből készült. Marcsi

  3. cherryka
    cherryka #5302 2013. 05. 16. 14:26 Válasz

    Nincs az a mennyiségű burgonyás pogácsa, amit ne tudnék elpusztítani!!! :) És mivel "madáreleség-rajongó" vagyok, így a napraforgómagok csak tovább fokozzák a csillapíthatatlan vágyamat, hogy gyorsan egy marékkal csenjek a tányérodról. :)
    Egy kérdésem lenne csupán: réteslisztből készült?

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.