Húsleves sváb, húsos derelyével
Elkészítés módja
1. Kevés zsírban üvegesre pirítjuk az apróra vágott vöröshagymát, majd hozzáadjuk a ledarált sertéshúst.
2. Sóval, apróra vágott zöldpetrezselyemmel, tört borssal fűszerezzük és lefedve, mindig csak egy kevés vizet aláöntve, puhára pároljuk.
3. Elkészítjük a gyúrt tésztát és vékonyra kinyújtjuk.
4. Négyzet alakú darabkákra vágjuk, majd mindegyik közepébe kis húshalmocskát rakunk és a tészta széleit tojásfehérjével megkenve, háromszögletűre hajtjuk.
5. Sós vízben külön kifőzzük, majd az elkészített levesbe tálaljuk.
6. A tyúkot feldaraboljuk és a combokat félretesszük pörköltnek.
7. A maradék részeket, vízzel feltesszük főni kevés sóval, ha felforr lehabozzuk, majd az összes zöldséget darabolás után és a fűszereket a húshoz adjuk.
8. Amennyiben szükséges utána sózzuk.
9. Lassú tűzön 3 órát főzzük, de ha szükséges, még addig, míg meg nem puhul a tyúk húsa.
10. Ha kész leszűrjük a levest és a zöldségeket leveses tálba rakjuk a leszedett hússal, majd ráöntjük a levest.
11. A derelyét külön tesszük a tányérra és erre merjük rá a levest.
12. Frissen vágott petrezselyemmel megszórjuk a tetejét, ki hogyan szereti.
Húsleves sváb, húsos derelyével recepthez fűződő történet, jótanács
Sok macera van vele, de rendkívül finom, és méltó helye van a vasárnapi ebédlő asztalon.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.