Húsleves sváb, húsos derelyével

Húsleves sváb, húsos derelyével recept
Hozzávalók
8-10 személyre:
•  5 dkg zsír
•  5 dkg vöröshagyma
•  40 dkg sertéshús
•  1 csomó zöldpetrezselyem
•  5 g tört bors
•  1 db tojásfehérje
A gyúrt tésztához:
•  20 dkg liszt
•  3 db tojás
• 
A Húsleveshez:
•  1.2 kg tyúk combok nélkül
•  fehérrépa
•  sárgarépa
•  zeller
•  karalábé
•  kevés kellevél
•  1 hagyma
•  1 db fokhagyma
•  1 paprika
•  1 db paradicsom
•  1 kis darab gyömbér
•  5 szem bors
•  2 szem szegfűbors
•  zeller
•  petrezselyem
• 
•  2-3 gomba

Elkészítés módja

1. Kevés zsírban üvegesre pirítjuk az apróra vágott vöröshagymát, majd hozzáadjuk a ledarált sertéshúst.

2. Sóval, apróra vágott zöldpetrezselyemmel, tört borssal fűszerezzük és lefedve, mindig csak egy kevés vizet aláöntve, puhára pároljuk.

3. Elkészítjük a gyúrt tésztát és vékonyra kinyújtjuk.

4. Négyzet alakú darabkákra vágjuk, majd mindegyik közepébe kis húshalmocskát rakunk és a tészta széleit tojásfehérjével megkenve, háromszögletűre hajtjuk.

5. Sós vízben külön kifőzzük, majd az elkészített levesbe tálaljuk.

6. A tyúkot feldaraboljuk és a combokat félretesszük pörköltnek.

7. A maradék részeket, vízzel feltesszük főni kevés sóval, ha felforr lehabozzuk, majd az összes zöldséget darabolás után és a fűszereket a húshoz adjuk.

8. Amennyiben szükséges utána sózzuk.

9. Lassú tűzön 3 órát főzzük, de ha szükséges, még addig, míg meg nem puhul a tyúk húsa.

10. Ha kész leszűrjük a levest és a zöldségeket leveses tálba rakjuk a leszedett hússal, majd ráöntjük a levest.

11. A derelyét külön tesszük a tányérra és erre merjük rá a levest.

12. Frissen vágott petrezselyemmel megszórjuk a tetejét, ki hogyan szereti.

Húsleves sváb, húsos derelyével recepthez fűződő történet, jótanács

Sok macera van vele, de rendkívül finom, és méltó helye van a vasárnapi ebédlő asztalon.

A leírásban szereplő Húsleves sváb, húsos derelyével recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló (húsleves, leves, derelye) minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.