Hamburgerzsemle

Elkészítés módja
1. A lisztet a dagasztógép táljába szitáljuk, majd hozzáöntjük az élesztőt, a cukrot, a sót, a margarint, a tojássárgáját és a langyos tejet fokozatosan adagolva a gépet bekapcsoljuk és 2-es, majd 3-as fokozaton dagasztjuk, amíg össze nem áll.
2. Meleg helyen, konyharuhával letakarva kb. 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.
3. A megkelt tésztát enyhén lisztezett felületre borítjuk, 8 egyenlő részre osztjuk és zsemlékké slejfoljuk ki (10 dkg 1 zsemle). 45 percig kelesszük.
4. Sütőpapírral bélelt tepsikbe rakjuk, egymástól kellő távolságra. Lekenjük felvert tojással, megszórjuk szezámmaggal.
5. 200 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt hőlégkeveréssel megsütjük.
Hamburgerzsemle recepthez fűződő történet, jótanács
8 db zsemle sült belőle.
Nagyon szépek.
Gratulálok.
Ügyes vagy!
Köszönöm Manócska!Igyekeztem,és valóban nagyon jók lettek,és az unokák megtöltve nagy örömmel el is fogyasztották!
Nagyon szép zsemléket sütöttél Zsuzsa:)