Hagymás pecsenye kacsamáj

Hagymás pecsenye kacsamáj recept
Hozzávalók
•  3 evőkanál kacsazsír (hogy legyen mit kitunkolni)
•  5 nagyobb hagyma szálasra vágva
•  1 fej fokhagyma gerezdjei összevágva
•  1 kávéskanál házi sós paprika
•  1 kávéskanál toscanai fűszerkeverék
•  1 mokkáskanál majoránna
•  frissen őrölt bors
• 
•  kb. 80 dkg szárnyas máj
•  1 evőkanál levespor
•  kb. 1.5 dl víz

Elkészítés módja

1. A kacsazsíron megpároltam a hagymát és fokhagymát, egy kicsit le is pirítottam.

2. Beleszórtam az ízesítőket és fűszereket és jól összeforgattam.

3. Rátettem a feldarabolt májat és próbáltam magasabb hőfokon sütni, hogy ne a kiengedett levében főljön, hanem süljön (rövid idő alatt elkészül, mert ha sokáig sül, akkor kiszárad).

4. Negyed óra sütés után (ha nagyobb darabok, akkor több idő kell) beleöntöttem a vízzel elkevert levesport és folyamatos kevergetés mellett kisebb hőfokon besűrítettem a ragut (ha hirtelen sűrűsödne, akkor még egy kevés vizet lehet aláönteni, de ne legyen híg a végén), egy kellemes, krémes állagot kell kapnunk.

Hagymás pecsenye kacsamáj recepthez fűződő történet, jótanács

A sűrítésre használt rókagomba krémlevespor nagy kedvencem. Levest még sosem készítettem belőle, de már számtalan étel sűrítésére használtam. Nem kell sok belőle, alkalmanként elég egy kanállal is.

A leírásban szereplő Hagymás pecsenye kacsamáj recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló (hagymás máj) minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Hagymás pecsenye kacsamáj recept - 2 hozzászólás

  1. klara.bertane
    klara.bertane #4912 2013. 05. 05. 20:21 Válasz

    A levesporban is keményítő van, ez sűrít. Én nem pánikolok a mesterséges ízesítőktől, de megnézem hogy mit veszek. Használtam már póréhagyma levesport is szósz sűrítésére.

  2. karperec
    karperec #4906 2013. 05. 04. 23:01 Válasz

    Fura a levesporral sürítés, még nem próbáltam, de a végeredmény jónak tűnik!

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Hagymás pecsenye kacsamáj recept - 2 hozzászólás

  1. klara.bertane
    klara.bertane #4912 2013. 05. 05. 20:21 Válasz

    A levesporban is keményítő van, ez sűrít. Én nem pánikolok a mesterséges ízesítőktől, de megnézem hogy mit veszek. Használtam már póréhagyma levesport is szósz sűrítésére.

  2. karperec
    karperec #4906 2013. 05. 04. 23:01 Válasz

    Fura a levesporral sürítés, még nem próbáltam, de a végeredmény jónak tűnik!

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.