Hagymás pecsenye kacsamáj

Elkészítés módja
1. A kacsazsíron megpároltam a hagymát és fokhagymát, egy kicsit le is pirítottam.
2. Beleszórtam az ízesítőket és fűszereket és jól összeforgattam.
3. Rátettem a feldarabolt májat és próbáltam magasabb hőfokon sütni, hogy ne a kiengedett levében főljön, hanem süljön (rövid idő alatt elkészül, mert ha sokáig sül, akkor kiszárad).
4. Negyed óra sütés után (ha nagyobb darabok, akkor több idő kell) beleöntöttem a vízzel elkevert levesport és folyamatos kevergetés mellett kisebb hőfokon besűrítettem a ragut (ha hirtelen sűrűsödne, akkor még egy kevés vizet lehet aláönteni, de ne legyen híg a végén), egy kellemes, krémes állagot kell kapnunk.
Hagymás pecsenye kacsamáj recepthez fűződő történet, jótanács
A sűrítésre használt rókagomba krémlevespor nagy kedvencem. Levest még sosem készítettem belőle, de már számtalan étel sűrítésére használtam. Nem kell sok belőle, alkalmanként elég egy kanállal is.
A levesporban is keményítő van, ez sűrít. Én nem pánikolok a mesterséges ízesítőktől, de megnézem hogy mit veszek. Használtam már póréhagyma levesport is szósz sűrítésére.
Fura a levesporral sürítés, még nem próbáltam, de a végeredmény jónak tűnik!