Káposztás tarhonya Sinkovits Imre...
Azt mondta a fiam, így ó is megeszi a savanyúkáposztát.
Bemutatkozás:
nincs megadva.
1. Először a hagymát kevés vízzel megpároljuk. 2. Kicsit megsózzuk, hogy könnyebben engedje ki a levét. 3. Hozzáadjuk a körtét és a fűszereket az ec..
1. Személyenként egy szelet füstölt szalonnát kakastaréjba felvágunk, kisütünk és félretesszük. 2. A szalonnából kisült zsír egy részén egy fej aprór..
1. A magokat először száraz serpenyőben megpirítottam. 2. A kesudiót nem túl apróra daraboltam. 3. A padlizsánt felkockáztam, besóztam, leöblítettem..
1. Az oldalast csontonként felvágjuk és a zsír és olaj keverékén erős tűzön megpirítjuk. Nem kell megégetni, de legyen pörzsanyag rajta bőségesen. Ezt..
1. A hozzávalókból tésztát gyúrunk és fél óra pihentetés után (én nem szoktam pihentetni) kikent tepsibe tesszük és félig megsütjük. 2. A tészta tete..
1. A dinnyéből egy csészényit kimagozva pépesítsünk robotgéppel és az így kapott léhez adjuk a csilit, kurkumát, koriandert és fokhagymapépet egy kevé..
1. A hagymát, fokhagymát, csilit és a gyömbért apróra vágtam, illetve lereszeltem, majd olajon addig kevergettem, amíg jó illatot nem kezdett árasztan..
1. Az olaj és vaj keverékén megpároltam a hagymát és a mogyorót. 2. Nem pirítottam, csak pároltam. 3. Hozzáadtam a gyümölcsöket és fűszereket a rizzse..
1. Az olaj és vaj keverékén megpároltam a hagymát, fokhagymát és a sonkát. 2. Rátettem a petrezselyemzöldet és a borsot. 3. Hozzákevertem az al dente-..
1. Először a meggyszószt készítettem el. 3 evőkanál barna cukrot óvatosan megkaramellizáltam, majd 1/2 dl balzsamecetet öntöttem rá. 2. Ezután hozzáa..
1. A hús bőrét bevagdostam és kissé megsóztam mindkét oldalon. 2. Az a lényeg, hogy lassan, közepes hőfokon süssük ki a zsírt a húsból. 3. Ha sok va..
1. Az olívaolajon 1 db közepes nagyságú kockákra vágott hagymát és 2 gerezd fokhagymát fonnyasztottam, kb. 5 dkg húsos, nyers, füstölt kolozsvári szal..
1. Nagyon kevés olajon kisütöttem a sonka zsírját és meg is pirítottam egy kicsit. 2. A sült sonkakockákat kiszedtem (sajnos a zsírját is kiöntöttem,..
1. A kacsazsíron megpároltam a hagymát és fokhagymát, egy kicsit le is pirítottam. 2. Beleszórtam az ízesítőket és fűszereket és jól összeforgattam. ..
1. A hagymát és a fokhagymát olaj és vaj keverékén megpároltam, rátettem a fűszereket és jól elkevertem. 3 db gömb cukkinit közepes darabokra vágtam é..
Nincsenek kedvencei.
Weboldalunkon a kedvencek funkció használata regisztrációhoz kötött. A funkció segítségével bármely regisztrált felhasználónk szabadon összgyűjtheti kedvenc receptjeit.
Azt mondta a fiam, így ó is megeszi a savanyúkáposztát.
Igen, nagyon finom, de nálam is csak az ötlet maradt meg.
Amióta megismertem az indiai konyhát -- igyekszem minden fűszert és hozzávalót beszerezni --- azóta értem, miért szeretik annyian a világon.
Igaz, sok tojás kell hozzá, de cserébe elég laktató és nagyon finom.
Nekünk is ízlett úgy is, de nem merem azt mondani, hogy " csak így " lehet.
Ez nem volt sok szalonna és nem volt túl füstös sem, csak adott egy kellemes ízt a tésztának a többi fűszerrel együtt. A baconnak sincs erős íze.
A levesporban is keményítő van, ez sűrít. Én nem pánikolok a mesterséges ízesítőktől, de megnézem hogy mit veszek. Használtam már póréhagyma levesport is szósz sűrítésére.
Nincsenek cikkei.
Weboldalunkon a cikk feltöltés, ahogy a recept feltöltés is, regisztrációhoz kötött. Bármely regisztrált felhasználónk szabadon írhat és tölthet fel cikket. Ha Te is kedvet kaptál cikkíráshoz, ide kattintva máris kezdheted.