Habos rakott zsemle
Elkészítés módja
1. A két tojásfehérjét a cukorral keményre verjük és az egy evőkanál lekvárral tovább verjük.
2. A szikkadt zsemléket ujjnyi vastagra felszeleteljük.
3. A tojásokat a vaníliás cukorral, valamint 5 dkg cukorral felverjük és a tejjel összekeverjük.
4. A hőálló tálunkat margarinnal kikenjük.
5. A zsemleszeleteket beleforgatjuk a tojásos-cukros tejbe, de nem áztatjuk el és sorban lerakjuk.
6. Fahéjas cukorral megszórjuk.
7. Addig folytatjuk a rétegezést, míg el nem fogy.
8. Ha marad a cukros tejből, akkor azt még ráöntjük. 180 fokra melegített sütőben 25 percig sütjük, majd kivesszük a sütőből, lekvárral megkenjük, a cukros -lekváros tojáshabot rásimítjuk, egy villával egy kicsit megcifrázzuk.
9. Még visszatesszük a sütőbe kb. 10 percre, vagyis addig, míg a hab megszilárdul rajta és egy kis színt kap.
Habos rakott zsemle recepthez fűződő történet, jótanács
A "süti" egy raguleves mellé második fogásként kitűnően megállja a helyét.
Köszönöm szépem Manócska.
Nagyon finom is volt.
Nagyon jól néz ki.