Habos rakott zsemle

Habos rakott zsemle recept
Hozzávalók
•  6 db zsemle
•  8 dkg vaj
•  2-3 dl szilvalekvár
•  3 db tojás
•  10 dkg cukor
•  1 csomag vaníliás cukor
•  7 dl tej
•  1 teáskanál őrölt fahéj
A tetejére:
•  2 db tojásfehérje
•  5 dkg kristálycukor
•  1 evőkanál szilvalekvár
A hőálló tál kikenéséhez :
•  margarin

Elkészítés módja

1. A két tojásfehérjét a cukorral keményre verjük és az egy evőkanál lekvárral tovább verjük.

2. A szikkadt zsemléket ujjnyi vastagra felszeleteljük.

3. A tojásokat a vaníliás cukorral, valamint 5 dkg cukorral felverjük és a tejjel összekeverjük.

4. A hőálló tálunkat margarinnal kikenjük.

5. A zsemleszeleteket beleforgatjuk a tojásos-cukros tejbe, de nem áztatjuk el és sorban lerakjuk.

6. Fahéjas cukorral megszórjuk.

7. Addig folytatjuk a rétegezést, míg el nem fogy.

8. Ha marad a cukros tejből, akkor azt még ráöntjük. 180 fokra melegített sütőben 25 percig sütjük, majd kivesszük a sütőből, lekvárral megkenjük, a cukros -lekváros tojáshabot rásimítjuk, egy villával egy kicsit megcifrázzuk.

9. Még visszatesszük a sütőbe kb. 10 percre, vagyis addig, míg a hab megszilárdul rajta és egy kis színt kap.

Habos rakott zsemle recepthez fűződő történet, jótanács

A "süti" egy raguleves mellé második fogásként kitűnően megállja a helyét.

A leírásban szereplő Habos rakott zsemle recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló (zsemle) minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Habos rakott zsemle recept - 2 hozzászólás

  1. Vassné Edit
    Vassné Edit #9272 2014. 05. 20. 22:55 Válasz

    Köszönöm szépem Manócska.
    Nagyon finom is volt.

  2. manócska
    manócska #9257 2014. 05. 16. 22:06 Válasz

    Nagyon jól néz ki.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Habos rakott zsemle recept - 2 hozzászólás

  1. Vassné Edit
    Vassné Edit #9272 2014. 05. 20. 22:55 Válasz

    Köszönöm szépem Manócska.
    Nagyon finom is volt.

  2. manócska
    manócska #9257 2014. 05. 16. 22:06 Válasz

    Nagyon jól néz ki.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.