Villám csokiszelet

Elkészítés módja
1. A kétféle csokoládét egy lábasba tördeljük, a vajat (margarint) rádobjuk, majd kis lángon, szüntelenül kevergetve fölolvasztjuk.
2. A tojások sárgáját a cukorral elektromos habverővel, maximális fokozaton 3 perc alatt felhabosítjuk, majd a langyos (semmiesetre sem forró!) vajas (margarinos) csokoládét is beledolgozzuk. Először a rumot, azután a lisztet adjuk hozzá, végül beleforgatjuk a kemény habbá vert tojásfehérjét is.
3. Egy 26 centi átmérőjű kapcsos tortaformát kikenünk, a csokoládés masszát belesimítjuk. Előmelegített sütőben, jó közepes lánggal (190 °C; légkeveréses sütőben 170 °C) kb. 35 percig sütjük.
4. Amikor kihűlt, cikkekre vágjuk és tejszínhabbal megkoronázzuk, de az is nagyon finom, ha 1-1 gombóc vaníliafagylaltot kanalazunk a csokiszeletek mellé.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.