Meggylekváros, habos omlós

Meggylekváros, habos omlós recept
Hozzávalók
a tésztához:
•  25 dkg vaj vagy sütőmargarin
•  15 dkg kristálycukor
•  3 tojássárgája
•  45 dkg finomliszt
•  1 csomag sütőpor
•  1 citrom reszelt héja és kifacsart leve
a tepsi kikenéséhez:
•  vaj vagy sütőmargarin
a töltelékhez:
•  70 dkg darabos gyümölcsös meggylekvár
a tetejére:
•  3 tojásfehérje 15 dkg porcukor

Elkészítés módja

1. A puha (szoba hőmérsékletű) vajat vagy margarint a cukorral és a tojássárgájával habosra keverjük. A lisztet a sütőporral összeforgatjuk, az előzőekhez adjuk, a citrom reszelt héjával és kifacsart levével együtt. Könnyen kezelhető tésztát gyúrunk belőle, aminek jó egynegyedét félretesszük. A többit egyenletesen egy kikent nagy tepsibe nyomkodjuk. Jó vastagon megkenjük a meggylekvárral.

2. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, a vége felé a porcukrot is beleszórjuk, majd a lekvárra simítjuk. A félretett tésztából kis darabokat szaggatunk, egyenként vékonyra sodorjuk, és a habot ezzel becsíkozzuk vagy berácsozzuk.

3. Előmelegített sütőben, a közepesnél erősebb lánggal (200 °C; légkeveréses sütőben 180 °C) 22 -24 percen át sütjük.

Meggylekváros, habos omlós recepthez fűződő történet, jótanács

Meggylekvár helyett más pikáns, savanykás lekvárral is készíthetjük.

A leírásban szereplő Meggylekváros, habos omlós recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló (lekváros ételek) minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.