Meggylekváros, habos omlós
Elkészítés módja
1. A puha (szoba hőmérsékletű) vajat vagy margarint a cukorral és a tojássárgájával habosra keverjük. A lisztet a sütőporral összeforgatjuk, az előzőekhez adjuk, a citrom reszelt héjával és kifacsart levével együtt. Könnyen kezelhető tésztát gyúrunk belőle, aminek jó egynegyedét félretesszük. A többit egyenletesen egy kikent nagy tepsibe nyomkodjuk. Jó vastagon megkenjük a meggylekvárral.
2. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, a vége felé a porcukrot is beleszórjuk, majd a lekvárra simítjuk. A félretett tésztából kis darabokat szaggatunk, egyenként vékonyra sodorjuk, és a habot ezzel becsíkozzuk vagy berácsozzuk.
3. Előmelegített sütőben, a közepesnél erősebb lánggal (200 °C; légkeveréses sütőben 180 °C) 22 -24 percen át sütjük.
Meggylekváros, habos omlós recepthez fűződő történet, jótanács
Meggylekvár helyett más pikáns, savanykás lekvárral is készíthetjük.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.