Gundel palacsinta

Elkészítés módja
1. Csomómentesre keverjük a tészta hozzávalóit és olajjal vékonyan kikent palacsintasütőben 14 palacsintát sütünk.
2. A palacsintamasszát legalább fél óráig pihenni hagyjuk.
3. A töltelékhez felforraljuk a tejet a cukorral és a citromhéjjal, majd levesszük a tűzről.
4. Belekeverjük a diót, a mazsolát és a rumot.
5. Az öntethez simára keverjük a tojássárgáját és a lisztet 1 dl tejjel.
6. Felforrósítjuk a maradék tejet, a kakaóport és a darabokra tört csokoládét.
7. Vékony sugárban hozzáöntjük a tojást és lassú tűzön, folyamatosan kevergetve besűrítjük. Nem forraljuk fel, nehogy kicsapódjon a tojás! Végül rummal ízesítjük.
8. Megtöltjük a palacsintákat a diós töltelékkel, azután félbe, majd negyedbe hajtjuk és tálra helyezzük őket, úgy, hogy félig fedjék egymást. Fel is tekerhetjük, ki ahogyan kedveli.
9. Forró csokoládéöntettel nyakon öntve és porcukorral megszórva tálaljuk.
Köszönöm szépen.
Bizony finom! :)
Nagyon finom palacsinta:) Imádom.