Gölödin leves

Elkészítés módja
1. A burgonyát meghámozzuk, megmossuk, gerezdekre vágjuk és enyhén sós vízben megfőzzük.
2. Leszűrjük a levét és félretesszük.
3. A krumplit összetörjük, hozzákeverjük a lisztet és a tojást, majd vizes kézzel gombócokat formálunk belőle.
4. A vöröshagymát apróra vágjuk, olajon átfuttatjuk, pirospaprikával megszórjuk, végül 2-3 dl vízzel felöntjük.
5. Beletesszük a megtisztított, karikákra vágott zöldségeket, a fokhagymát, a leveskockát és az ételízesítőt is.
6. Fűszerezzük, majd sózzuk, borsozzuk.
7. A leszűrt krumplilevet hozzáöntjük és amikor megpuhultak a zöldségek, a gombócokat belefőzzük.
8. Amikor feljönnek a leves tetejére kb. 2-3 perc múlva, akkor van készen.
A Dédike is sokszor csinálta! Nagyon finom!Köszi, hogy eszembe juttattad.