Fűszeres burgonyalepény zöldségágyon

Elkészítés módja
1. A burgonyát megmossuk, meghámozzuk, és egy nagy lyukú reszelőn lereszeljük. Tiszta konyharuhába tekerve levét kicsavarjuk. A sárgarépát és a cukkinit megtisztítjuk, lereszeljük, majd a burgonyához adjuk. Megsózzuk, megborsozzuk, a tojásokkal meg a liszttel alaposan összedolgozzuk. Az olajat egy teflonserpenyőben megforrósítjuk, közben a masszából nedves kézzel tenyérnyi, kerek lepénykéket formálunk. Ezeket a forró olajon oldalanként 3-4 perc alatt ropogós pirosra sütjük.
2. A zöldségeket megtisztítjuk, majd vékony szeletekre vágjuk. A fölhevített olajon először a hagymát, megfuttatjuk, majd a többi zöldséget is rádobjuk, és kevergetve 4-5 perc alatt megpirítjuk. Közben a fűszersóval megszórjuk.
3. Tálaláskor a zöldségragut a tányér közepére halmozzuk, a burgonyalepényeket pedig a tetejére fektetjük.
Kedves Marcsi!
Ha esetleg olvasod ezt, légy szíves, válaszolj Te is arra, hogyan lehetne ezt a fogást hússal kombinálni. Pl: melyik lenne jobb: mellé tenni sült csirke mellet, vagy: bele rakni a lepénybe egy kis összevágott sonkát, esetleg a körethez hozzá adni csirke mell csíkokat. Vagy valami más?
Segíts, légy szíves, hét végén finomat akarok főzni.
Nagyon klassz étel egyszer már én is készítettem és mondhatom, hogy finom volt , Gratulálok nagyon jól néz ki a tálalása is Marcsi
Köszönöm az ötletet. Biztosan kipróbálom. :)
Variálni, esetleg a lereszelt burgonyába, maradék csirkehúst aprítani, természetesen a szaftosabb részekből, esetleg darált húst.
A mai receptek nagyon tetszenek. Ez is. Sajnos, nálunk a férfi családtagok mindenhez húst akarnak enni. Hogy lehet ezt valamilyen hússal kombinálni?