Fűszeres burgonyalepény zöldségágyon

Fűszeres burgonyalepény zöldségágyon recept
Hozzávalók
•  1 kg burgonya
• 
•  őrölt fekete bors
•  2 tojás
•  1 evőkanál liszt
•  4 evőkanál olaj
•  1 sárgarépa
•  1 kisebb cukkini
A zöldségágyhoz:
•  1 cukkini
•  1 sárgarépa
•  1-1 piros és sárga húsú kaliforniai paprika
•  1 csomó újhagyma
•  5 evőkanál olaj
•  1 evőkanál grill zöldség fűszersó

Elkészítés módja

1. A burgonyát megmossuk, meghámozzuk, és egy nagy lyukú reszelőn lereszeljük. Tiszta konyharuhába tekerve levét kicsavarjuk. A sárgarépát és a cukkinit megtisztítjuk, lereszeljük, majd a burgonyához adjuk. Megsózzuk, megborsozzuk, a tojásokkal meg a liszttel alaposan összedolgozzuk. Az olajat egy teflonserpenyőben megforrósítjuk, közben a masszából nedves kézzel tenyérnyi, kerek lepénykéket formálunk. Ezeket a forró olajon oldalanként 3-4 perc alatt ropogós pirosra sütjük.

2. A zöldségeket megtisztítjuk, majd vékony szeletekre vágjuk. A fölhevített olajon először a hagymát, megfuttatjuk, majd a többi zöldséget is rádobjuk, és kevergetve 4-5 perc alatt megpirítjuk. Közben a fűszersóval megszórjuk.

3. Tálaláskor a zöldségragut a tányér közepére halmozzuk, a burgonyalepényeket pedig a tetejére fektetjük.

A leírásban szereplő Fűszeres burgonyalepény zöldségágyon recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló (lepény) minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Fűszeres burgonyalepény zöldségágyon recept - 5 hozzászólás

  1. t.variam
    t.variam #5435 2013. 05. 22. 16:38 Válasz

    Kedves Marcsi!
    Ha esetleg olvasod ezt, légy szíves, válaszolj Te is arra, hogyan lehetne ezt a fogást hússal kombinálni. Pl: melyik lenne jobb: mellé tenni sült csirke mellet, vagy: bele rakni a lepénybe egy kis összevágott sonkát, esetleg a körethez hozzá adni csirke mell csíkokat. Vagy valami más?
    Segíts, légy szíves, hét végén finomat akarok főzni.

  2. Domján Mária
    Domján Mária #4607 2013. 04. 28. 12:01 Válasz

    Nagyon klassz étel egyszer már én is készítettem és mondhatom, hogy finom volt , Gratulálok nagyon jól néz ki a tálalása is Marcsi

  3. t.variam
    t.variam #4575 2013. 04. 27. 16:31 Válasz


    Köszönöm az ötletet. Biztosan kipróbálom. :)

  4. admin
    admin #4573 2013. 04. 27. 12:28 Válasz

    Variálni, esetleg a lereszelt burgonyába, maradék csirkehúst aprítani, természetesen a szaftosabb részekből, esetleg darált húst.

  5. t.variam
    t.variam #4570 2013. 04. 27. 12:15 Válasz


    A mai receptek nagyon tetszenek. Ez is. Sajnos, nálunk a férfi családtagok mindenhez húst akarnak enni. Hogy lehet ezt valamilyen hússal kombinálni?

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Fűszeres burgonyalepény zöldségágyon recept - 5 hozzászólás

  1. t.variam
    t.variam #5435 2013. 05. 22. 16:38 Válasz

    Kedves Marcsi!
    Ha esetleg olvasod ezt, légy szíves, válaszolj Te is arra, hogyan lehetne ezt a fogást hússal kombinálni. Pl: melyik lenne jobb: mellé tenni sült csirke mellet, vagy: bele rakni a lepénybe egy kis összevágott sonkát, esetleg a körethez hozzá adni csirke mell csíkokat. Vagy valami más?
    Segíts, légy szíves, hét végén finomat akarok főzni.

  2. Domján Mária
    Domján Mária #4607 2013. 04. 28. 12:01 Válasz

    Nagyon klassz étel egyszer már én is készítettem és mondhatom, hogy finom volt , Gratulálok nagyon jól néz ki a tálalása is Marcsi

  3. t.variam
    t.variam #4575 2013. 04. 27. 16:31 Válasz


    Köszönöm az ötletet. Biztosan kipróbálom. :)

  4. admin
    admin #4573 2013. 04. 27. 12:28 Válasz

    Variálni, esetleg a lereszelt burgonyába, maradék csirkehúst aprítani, természetesen a szaftosabb részekből, esetleg darált húst.

  5. t.variam
    t.variam #4570 2013. 04. 27. 12:15 Válasz


    A mai receptek nagyon tetszenek. Ez is. Sajnos, nálunk a férfi családtagok mindenhez húst akarnak enni. Hogy lehet ezt valamilyen hússal kombinálni?

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.