Francia krémes

Francia krémes recept
Hozzávalók
A leveles tésztához:
•  30 dkg liszt
•  1 egész margarin
•  6 evőkanál víz
•  1 evőkanál 10%-os ecet
•  kevés só
A krémhez:
•  3 csomag vaníliás pudingpor
•  5 dkg kristálycukor
•  5 tojásfehérje
•  15 dkg porcukor
•  0.8 l víz
A krém tetejére:
•  3.5 dl tejszínhab
•  1 csomag habfixáló
A karamellmázhoz:
•  4 dl tej
•  18 dkg porcukor
•  2 evőkanál víz
•  1 kiskanál instant kávé
•  1 evőkanál finomliszt
•  5 dkg margarin

Elkészítés módja

1. A krémes két lapját a mindenre jó leveles tésztából készítjük.

2. A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, hozzáadjuk a vizet, az ecetet és egy nagyon kevés sót.

3. Összegyúrjuk, és egy éjszakára hűtőbe tesszük.

4. Másnap lisztezett deszkán két akkora lapot nyújtunk belőle, hogy a tepsi hátoldalán megtudjuk sütni.

5. Nagyon vékonyra kell kinyújtani, mert sülés közben szépen megemelkedik a tészta és leveles lesz.

6. Ezután elkészítjük a krémet. Egy lábasba feltesszük a víz 3/4 részét forrni a kristálycukorral.

7. A pudingporokat a maradék vízzel csomómentesre keverjük.

8. Ha forr a víz, hozzáadjuk a kikevert pudingokat és jó sűrűre főzzük.

9. A tojásfehérjét kemény habbá verjük a porcukorral és lazán a még meleg pudingba forgatjuk.

10. Az egyik megsült lapot tepsibe helyezzük és a krémet még melegen egyenletesen rásimítjuk.

11. Amíg ez a krém teljesen kihűl, addig elkészítjük a karamellmázat.

12. A mázhoz a porcukrot egy lábasban a vízzel összeolvasztjuk.

13. A kávét a tejjel és a liszttel összekeverjük, és az olvadt cukorhoz adjuk.

14. Kicsit besűrítjük, levesszük a tűzről, belekeverjük a margarint és még melegen rásimítjuk a második tésztalapra.

15. Gyorsan felvágjuk akkora kockákra, amekkorára majd vágni szeretnénk a sütit, mert ha megköt töredezni fog vágás közben.

16. A tejszínt a habfixálóval kemény habbá verjük és a kihűlt vaníliás krémre simítjuk.

17. A karamellmázas tetőket ráhelyezzük a tejszínes rétegre és pár órára hűtőszekrénybe tesszük.

A tepsi mérete 25x35 cm. (most készültem és előre megmértem) Új a tepsi ez volt a beavató sütése.

Francia krémes recepthez fűződő történet, jótanács

Az ötlet, hogy ezt süssek abból adódott, hogy volt kimaradt tojásfehérjém. Jó döntés volt, mert a család kedvence és már régen nem készítettem.

A leírásban szereplő Francia krémes recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló (krémes) minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Francia krémes recept - 4 hozzászólás

  1. spajzgirl
    spajzgirl #8924 2014. 03. 10. 08:17 Válasz

    Isteni lehet!

  2. Szabina
    Szabina #8864 2014. 02. 22. 19:36 Válasz

    Köszönöm szépen Variam és Zsuzsa! :)

  3. t.variam
    t.variam #8863 2014. 02. 22. 19:31 Válasz

    Én is nagyon-nagyon régen készülök rá. Szépet sütöttél!

  4. zsuzsa56
    zsuzsa56 #8861 2014. 02. 22. 18:49 Válasz

    Jól néz ki Szabina.Igazán ügyes vagy.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Francia krémes recept - 4 hozzászólás

  1. spajzgirl
    spajzgirl #8924 2014. 03. 10. 08:17 Válasz

    Isteni lehet!

  2. Szabina
    Szabina #8864 2014. 02. 22. 19:36 Válasz

    Köszönöm szépen Variam és Zsuzsa! :)

  3. t.variam
    t.variam #8863 2014. 02. 22. 19:31 Válasz

    Én is nagyon-nagyon régen készülök rá. Szépet sütöttél!

  4. zsuzsa56
    zsuzsa56 #8861 2014. 02. 22. 18:49 Válasz

    Jól néz ki Szabina.Igazán ügyes vagy.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.