Francia gombaleves

Francia gombaleves recept
Hozzávalók
•  35-40 dkg csiperkegomba
•  5 dkg vaj
•  fél kiskanál só
•  1 mokkáskanál őrölt fekete bors
•  1 kiskanál ételízesítő por
•  2 tojássárgája
•  2 dl tejföl

Elkészítés módja

1. A gomba földes talpát levágjuk, a többi részét pedig jól megmossuk. A vajat lábasban fölolvasztjuk.

2. Közben a gombát tönkjével együtt fölszeleteljük. Vajra dobjuk és közepes lángon 6-8 percig pirítjuk. Ha kész, akkor 8 dl vizet öntünk rá, megsózzuk, megborsozzuk, és az ételízesítőt beleszórjuk. Ha fölforrt, kis lángra állítjuk és 6-8 percig főzzük.

3. Mély tálban a tojássárgáját és a tejfölt elkeverjük, a forró gombalevest rámerjük és azonmód tálalhatjuk is.

A leírásban szereplő Francia gombaleves recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló (leves, gombaleves) minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.