Francia gombaleves

Elkészítés módja
1. A gomba földes talpát levágjuk, a többi részét pedig jól megmossuk. A vajat lábasban fölolvasztjuk.
2. Közben a gombát tönkjével együtt fölszeleteljük. Vajra dobjuk és közepes lángon 6-8 percig pirítjuk. Ha kész, akkor 8 dl vizet öntünk rá, megsózzuk, megborsozzuk, és az ételízesítőt beleszórjuk. Ha fölforrt, kis lángra állítjuk és 6-8 percig főzzük.
3. Mély tálban a tojássárgáját és a tejfölt elkeverjük, a forró gombalevest rámerjük és azonmód tálalhatjuk is.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.