Erdélyi sertéstokány Edit konyhájából

Elkészítés módja
1. A húst csíkokra vágjuk, megmossuk, majd lecsepegtetjük.
2. A szalonnát is csíkokra vágjuk, majd zsírjára pirítjuk.
3. A szalonna zsírjára tesszük a felaprított vörös- és fokhagymát és egy kicsit üvegesre pároljuk, ezután rátesszük a húst, amit fehéredésig kevergetünk, majd hozzáadjuk a fűszereket, paradicsompürét és a fehérbort. 1-2 dl vizet öntünk rá, és fedő alatt puhára főzzük.
4. Az elpárolgott vizet pótoljuk, hogy le ne égjen sütés közben.
5. A főzés végén a felaprított zellerlevéllel 1 percig összeforraljuk.
6. Tálalhatjuk rizzsel, puliszkával, ki mit szeret.
Erdélyi sertéstokány Edit konyhájából recepthez fűződő történet, jótanács
A recept a Mesterszakács oldalról való, köszönet érte. Finom lett nagyon.
Gratulálok nagyon szép lett
Tényleg ugyanolyan lett, még a tálalás is! :)