Erdélyi sertéstokány Edit konyhájából

Erdélyi sertéstokány Edit konyhájából recept
Hozzávalók
•  80 dkg sertés lapocka
•  10 dkg füstölt kolozsvári szalonna
•  1 fej vöröshagyma
•  2-3 gerezd fokhagyma
•  2 dl fehérbor
•  1 evőkanál sűrített paradicsom
• 
•  őrölt bors
•  3 szál zellerlevél

Elkészítés módja

1. A húst csíkokra vágjuk, megmossuk, majd lecsepegtetjük.

2. A szalonnát is csíkokra vágjuk, majd zsírjára pirítjuk.

3. A szalonna zsírjára tesszük a felaprított vörös- és fokhagymát és egy kicsit üvegesre pároljuk, ezután rátesszük a húst, amit fehéredésig kevergetünk, majd hozzáadjuk a fűszereket, paradicsompürét és a fehérbort. 1-2 dl vizet öntünk rá, és fedő alatt puhára főzzük.

4. Az elpárolgott vizet pótoljuk, hogy le ne égjen sütés közben.

5. A főzés végén a felaprított zellerlevéllel 1 percig összeforraljuk.

6. Tálalhatjuk rizzsel, puliszkával, ki mit szeret.

Erdélyi sertéstokány Edit konyhájából recepthez fűződő történet, jótanács

A recept a Mesterszakács oldalról való, köszönet érte. Finom lett nagyon.

A leírásban szereplő Erdélyi sertéstokány Edit konyhájából recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló (tokány, sertéstokány) minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Erdélyi sertéstokány Edit konyhájából recept - 2 hozzászólás

  1. Domján Mária
    Domján Mária #4612 2013. 04. 28. 12:08 Válasz

    Gratulálok nagyon szép lett

  2. karperec
    karperec #4435 2013. 04. 23. 08:09 Válasz

    Tényleg ugyanolyan lett, még a tálalás is! :)

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Erdélyi sertéstokány Edit konyhájából recept - 2 hozzászólás

  1. Domján Mária
    Domján Mária #4612 2013. 04. 28. 12:08 Válasz

    Gratulálok nagyon szép lett

  2. karperec
    karperec #4435 2013. 04. 23. 08:09 Válasz

    Tényleg ugyanolyan lett, még a tálalás is! :)

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.