Zöldséges húskenyér

Elkészítés módja
1. A darált húshoz hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát, a meghámozott, kis kockákra darabolt sárgarépát, fehérrépát, sóval, borssal, az aprított fokhagymával, rozmaringgal, zsályával, petrezselyemmel ízesítjük, és jól összedolgozzuk.
2. Négyadagos keskenyebb és magasabb falú, alufóliával kibélelt tepsibe szedjük, belenyomkodjuk és 180 C-fokos sütőben, kb. 35 perc alatt megsütjük.
3. Ha elkészült kihűtjük, lehúzzuk róla a fóliát és éles késsel félujjnyi vastag szeletekre vágjuk.
4. A salátához a római salátát vagy mángoldot megmossuk, leszárítjuk, nagyobb darabokra tépkedjük. A megmosott uborkát, paradicsomot, paprikát ízlés szerint feldaraboljuk. A joghurtot sóval, borssal, a zúzott fokhagymával összekeverjük.
5. Tálaláskor a salátát, zöldségeket tányérra halmozzuk, meglocsoljuk a joghurtos öntettel és ráfektetjük a húskenyérszeleteket.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.