Epres eckler fánk
Elkészítés módja
1. A tejet a vajjal és a sóval feltesszük melegedni, mikor a vaj már elolvadt, hozzászórjuk a lisztet és akkor jó, ha elválik az edény falától.
2. A tésztát félretesszük hűlni.
3. Ha langyos, egyesével hozzákeverjük a tojásokat (gépi habverővel jó alaposan dolgozzuk el).
4. Töltsük a tésztát habzsákba és egy zsírpapírral bélelt tepsibe nyomjunk hosszúkás formát (5 cm távolságra, sülésnél duplájára dagad).
5. Tegyük a 200 fokos előmelegített sütőbe és 15 perc után vegyük le a hőfokot 150 fokra és süssük további 10-15 percig.
6. A pudinghoz a fele tejet feltesszük egy edényben melegedni, a másik felével kikeverjük a pudingport és a cukrot, majd a meleg tejhez öntjük, puding sűrűségűre főzzük, hagyjuk hűlni, néha átkeverjük.
7. A tejszínhabot felverjük, a kihűlt pudingba keverjük a turmixolt 1-2 szem eperrel.
8. Megtöltjük a habzsákot és a tésztára nyomunk belőle.
9. Rátesszük a tetejét, amit előtte levágtunk és porcukorral megszórjuk.
Kb. 20 db fánk lesz ebből a mennyiségből. Hűtőben tároljuk.
Nagyon szépek!
Húú de szép!! Nagyon ínycsiklandozó látvány!! :)