Epertorta

Elkészítés módja
1. A tojásfehérjét egy kanál vízzel és csipet sóval kemény habbá verem, majd hozzáadok 6 dkg cukrot és ezzel addig verem, amíg a cukor el nem olvad.
2. A sárgáját a vízzel, cukorral, olajjal habosra keverem.
3. A két masszát összekeverem, és hozzáadom a sütőporral elkevert lisztet és tortaformában 180 fokon megsütöm.
4. A csokis lappal is ugyanez az eljárás, csak kakaóport keverek bele.
5. Amikor kisültek, megvárom, amíg kihűl és két-két lapra vágom, de csak egy csokis lapot használok fel.
6. Amikor felfőtt a puding, az alsó sárga lapot visszateszem a tortaformába és a puding felét ráteszem a sárga lapra, erre teszem a felvert tejszínhabbot és az apróra vágott mirelit epreket.
7. Erre kerül a csokis lap és újra puding, tejszín és eper és végül a sárga lap.
8. Tejszínnel és eperrel díszítem.
Manócska Szabina köszönöm szépen
Gyönyörű a tortád! Kislányom kedvence az epertorta!
Csatlakozom Erikához, nagyon szép:))
Köszönöm szépen cherryka .
Hát igen ez mirelit eperből készült de már lassan ide ér a várva várt eper szezon
Már megint egy remekmű! :) Bármelyik cukrászdában megállná a helyét, gratulálok! (Csak jönne már az eperszezon, úúúgy szeretem!)