Egyben sült karaj sonkás, borsós kukoricasalátával
Elkészítés módja
1. A húst megmossuk, a nedvességet leitatjuk róla, majd az olajjal meg a mézzel simára kevert szójamártással alaposan bedörzsöljük. Sütőzacskóba tesszük, lezárjuk, és egy éjjelen át hűtőszekrényben érleljük.
2. Másnap a zacskót ide-oda mozgatva a húst átforgatjuk, hogy a mézes olaj mindenütt érje, és áttesszük egy tepsibe. A zacskót felül hústűvel néhány helyen megszurkáljuk. Előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 ºC; légkeveréses sütőben 165 ºC), a hús vastagságától függően — esetünkben a karaj egyik vége 8, a másik 10 centi volt — kb. 70 percig sütjük. A sütőből kivesszük, és a pecsenyét sütőzacskóstul többször átforgatjuk, így a húst a zacskóba kifolyó ízes pecsenyelé jól átjárja. 20 percig pihentetjük.
3. Tálaláskor a húst a csontok mentén négy nagy szeletre vágjuk, tányérra rakjuk, és borsós-sonkás kukoricasalátával tálaljuk.
4. Utóbbihoz a majonézt meg a tejfölt összekeverjük, a lecsöpögtetett borsót és kukoricát, valamint az 1-1,5 centis kockákra vágott sonkát belekeverjük. A fölaprított metélőhagymával fűszerezzük, ha kell, utánasózzuk, megborsozzuk, a mustárral és a citromlével kellemesen pikánsra ízesítjük.
Egyben sült karaj sonkás, borsós kukoricasalátával recepthez fűződő történet, jótanács
A pecsenye hidegen is kitűnő.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.