Mustáros szelet kétféle pürével
Elkészítés módja
1. Az első püréhez hámozzuk meg a burgonyát, a fehérrépát és a paszternákot, majd daraboljuk fel.
2. Egy lábasban tegyünk fel vizet, dobjuk bele a zöldségeket és a leveskockát. Szórjuk meg curryvel és szegfűszeggel. Főzzük puhára. Amikor kész, szűrjük le (egy kis levet tegyünk félre).
3. Adjuk hozzá a tejszínt és a vajat, majd egy botturmixszal vagy krumplinyomóval pürésítsük. Amennyiben szükséges, öntsünk rá egy kis levet a főzőléből.
4. A második püréhez pucoljuk meg a karalábét és a céklát, majd vágjuk fel apró kockákra mindkét zöldséget. Olvasszunk vajat egy serpenyőben, dobjuk bele a zöldségeket.
5. Sózzuk, borsozzuk és egy kisebb kanál barnacukor hozzáadásával jól megpirítjuk. Amikor a karalábé már kellőképpen megpirult, felöntjük egy kevés vízzel és puhára pároljuk (önthetünk rá tejszínt is). A főzés befejezése előtt egy evőkanál japán borecettel (mirinnel) ízesítjük. Amikor kész, pürésítsük.
5. Süssük ki a húst, amihez klopfoljunk ki jól minden szeletet. Sózzuk meg és kenjük be mindkét oldalukat mustárral. Ezt követően hempergessük meg a zsemlemorzsában, végül süssük ropogósra a forró olajban.
6. A húsnak szenzációs íze lesz a mustártól! A pürékkel körítve tálaljuk.
Örülök, hogy tetszett a recept! Szerintem ízorgia így együtt...Sok sikert és jó étvágyat!
Céklás püré, jól hangzik! Hétvégén ki is próbálom :)
Köszönöm a receptet!