Konfitált fokhagymás oldalas
Elkészítés módja
1. Az oldalast megmossuk, leszárogatjuk, és a csontok mentén 3, nagyjából egyenlő részre daraboljuk. Egy közepes tepsibe rakjuk.
2. A fokhagymát, megtisztítjuk, apróra vágjuk-zúzzuk, és az olajba keverjük. Hozzáadjuk a pirospaprikát, a borsot, meg a sót is.
3. Az oldalasra öntjük, majd kézzel addig “masszírozzuk”, míg az összes húsdarabot jól be nem dörzsöltük vele. 2 deci vizet öntünk alá, és a tepsit a sütő középső rácsára tesszük.
4. A sütőt kis lángra bekapcsoljuk (légkeveréses sütőben ez 100 °C-ot jelent), és az oldalast 6,5 órán át így sütjük, anélkül, hogy letakarnánk. Közben, nagyjából félóránként, a húsdarabokat megforgatjuk, ízes levével gyakorta meglocsoljuk. Párolt káposztával tálaljuk.
Konfitált fokhagymás oldalas recepthez fűződő történet, jótanács
A súlyveszteség 24% volt, azaz 1,3 kg sült oldalas maradt a végére.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.