Egries húsleves

Egries húsleves recept
Hozzávalók
•  50 dkg húsos sertéscsont (tarja- vagy karajcsont)
•  30 dkg sertéscomb vagy -lapocka
•  1 közepes fej vöröshagyma
•  2 gerezd fokhagyma
•  10-15 szem fekete bors
•  1 apró cseresznyepaprika vagy 1 mokkáskanál Erős Pista
•  1 mokkáskanál sáfrány
• 
•  50 dkg vegyes leveszöldség (sárgarépa petrezselyemgyökér zeller és karalábé vegyesen)
•  1 cikk kelkáposzta
•  1-1 tévépaprika és paradicsom
•  1 csokor petrezselyem
a leves betétjéhez:
•  10-15 dkg eperlevél tészta

Elkészítés módja

1. A húsos csontot leforrázzuk, hideg vízzel leöblítjük, majd egy fazékba tesszük. A húst megmossuk, vastagságában félbevágjuk, a csontra rakjuk. Bő 2 liter hideg vízzel fölöntjük. Nagy lángon fölforraljuk, majd kis lángra állítjuk, hogy csak gyöngyözve forrjon.

2. A hagymát jól megmossuk, héjastól a levesalapba tesszük, a meghámozott fokhagymagerezdekkel, a borssal, a cseresznyepaprikával, a sáfránnyal fűszerezzük, és kezdésképpen belerakunk 1 csapott evőkanál sót is. Továbbra is gyöngyöző forralással főzzük kb. fél órán át, közben ha kell, keletkező szürkés habját lekanalazzuk.

3. A zöldségeket megtisztítjuk, a sárgarépát és a gyökeret közepesen vastag karikákra, a zellert és a karalábét 2 centis kockákra vágva, míg a kelkáposztát, a kicsumázott paprikát és paradicsomot egészben rakjuk a levesalapba. A petrezselymet jól megmossuk, leszárogatjuk, összefogjuk, leveleit apróra vágjuk, szára összekötözve szintén mehet a levesbe. Továbbra is kis lángon, bő 1 órán át főzzük, míg a hús is, a zöldségek is megpuhulnak. A vége felé megkóstoljuk, ha kell, utánasózzuk.

4. Tálalás előtt a csontot és a húst a kiemeljük belőle, utóbbit 2 centis kockákra vágva visszarakjuk a levesbe. Ha a csontot is föl lehet darabolni vagy el lehet tördelni, azt is a levesbe tesszük, de föltálalhatjuk külön, egészben is. Minden tányérba kifőzött eperlevél tésztát kanalazunk, és erre merjük rá a forró levest úgy, hogy a húsból is, a zöldségekből is egyformán jusson mindenkinek. A fölaprított petrezselyemmel meghintjük.

A leírásban szereplő Egries húsleves recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló (húsleves, leves) minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Még több tarja, karaj recept
Még több tarja, karaj recept

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.