Csőben sült lazac brokkolival

Elkészítés módja
1. A halat megmossuk, leszárogatjuk, sóval, borssal bedörzsöljük, majd a fölhevített vajon oldalanként 2 perc alatt elősütjük. Tepsire szedjük.
2. A visszamaradt vajon a lisztet kissé megfuttatjuk, majd a tejjel fölöntjük, és kevergetve sűrű mártássá főzzük. A tűzről lehúzva megsózzuk, a szerecsendióval, meg a borssal ízesítjük, végül a tojássárgáját is belekeverjük.
3. A brokkolit forrásban lévő enyhén sós vízben leforrázzuk, majd leszűrjük, és jól lecsöpögtetjük.
4. A brokkolirózsákat a halszeletekre halmozzuk, majd a fűszeres mártással befedjük, végül a reszelt sajttal megszórva forró sütőbe toljuk, és kb. 15 perc alatt megsütjük.
5. Tálaláskor paradicsomos párolt rizst kínálunk hozzá.
Szomorú dolog, de kívánjuk, hamar épüljön fel Zsuzsa!
Ez most nagyon jó lenne nekem,de sajnos még ez sem elég diétás nekem a betegségemre.Pedig nagyon tetszik.