Csípős csirkés spagetti thai módra
Elkészítés módja
1. A spagettit enyhén sós vízben kifőzzük, leszűrjük, lecsöpögtetjük. A zöldségeket megtisztítjuk,
a fokhagymát présen átnyomjuk, a gyömbért finomra aprítjuk, a hagymát félkarikákra vágjuk, a répát vékonyan fölszeleteljük. A húst 1 centis kockákra vagy kis csíkokra vágjuk.2. Az olajat egy nagy serpenyőben – még jobb, ha vokban – megforrósítjuk, a hagymát és a répát rádobjuk, nagy lángon 3 percig pirítjuk. A húst hozzáadjuk, 3-4 percig tovább sütjük, a végefelé a fokhagymával és a gyömbérrel (gyömbérporral) fűszerezzük. Fél kiskanál sóval ízesítjük, majd a felvert tojást ráöntjük.
3. Kevergetve kocsonyásodásig sütjük, azután a spagettit is hozzáadjuk. Nagy lángon, lapátkanállal folytonosan forgatva megforrósítjuk. Közben a paprikakrémmel, a curryporral és a szójaszósszal fűszerezzük. 2-3 perc elteltével tálalhatjuk is.
Csípős csirkés spagetti thai módra recepthez fűződő történet, jótanács
Az ételt, amikor a végefelé fűszerezzük, maréknyi lecsöpögtetett kis kockákra vágott ananásszal is gazdagíthatjuk.
Kedves cherryka!
Számunkra öröm a pozitív visszaigazolás, köszönjük.
Örömmel jelenthetem: pipa! :) Bár a távol-keleti, indiai konyha egzotikus ételeihez én egy kicsit "konzervatív" vagyok, azért időnként bevállalok egy-egy fogást. És most jól döntöttem, hogy vállaltam a "kockázatot", ugyanis kifejezetten ízlett ez a thai spagetti! A gyömbérporral csínján bántam, így éppen csak annyira lehetett érezni, amennyire kellett, nem nyomta el a többi fűszer ízét. Az én vega változatomban a csirkehúst szójakockákkal és tofuval helyettesítettem.