Csavart-fűszeres zsemle

Elkészítés módja
1. A lisztet kelesztőtálba szitáljuk, ebbe kis mélyedést készítünk, amibe beleszórjuk a cukrot, majd az élesztőt belemorzsoljuk.
2. Öntünk rá kis langyos vizet és állni hagyjuk kb. 5 percig, amíg az élesztő fel nem fut.
3. Ezek után hozzáadjuk a vajat, az egész tojást, a sót és annyi langyos vizet, hogy nem túl lágy, de nem is túl kemény tésztát tudjunk dagasztani.
4. Dagasztás után letakarva meleg helyen a duplájára kelesztjük.
5. Ha megkel, deszkára borítjuk, majd kb. centisre nyújtjuk, bekenjük a mustár és ketchup keverékével, megszórjuk fűszerrel és félbehajtjuk, 2 centis csíkokat vágunk belőle, ezeket kicsit megcsavargatjuk, majd csiga alakban feltekerjük.
6. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, megkenjük tojássárgájával és kb. 10 percig letakarva pihentetjük.
7. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20 percig sütjük.
Csavart-fűszeres zsemle recepthez fűződő történet, jótanács
Magában, tartalmas leves mellé, vagy szendvics készítéséhez is használhatjuk, felvágva a belseje finom foszlós és nagyon puha.
Biztosan finom:) El is mentem.