Citromos zöldségleves csirkemájgombóccal
Elkészítés módja
1. A zöldségeket megtisztítjuk és kis kockákra vágjuk. A karfiolt kisebb rózsákra szedjük. A fölolvasztott vajon az összes zöldséget, kevergetve néhány percig együtt pároljuk. A fölaprított petrezselyemmel, a gyömbérrel meg a tárkonnyal fűszerezzük, megsózzuk, megborsozzuk. A liszttel meghintjük, néhány percig pirítjuk, majd a húslevessel fölöntjük, fölforraljuk, és kis lángon puhára főzzük. Közben néhányszor megkeverjük. A tejszínt kevés forró levessel elkeverjük, majd a levest ezzel dúsítjuk. Végül a citromlével pikánsra ízesítjük.
2. Amíg a levesünk fő, elkészítjük a gombócot. Ehhez a csirkemájat apróra vágjuk. A tojást, meg a lisztet hozzáadjuk, megsózzuk, megborsozzuk, a finomra vágott petrezselyemmel fűszerezzük. Az egészet jól összedolgozzuk és a masszából vizezett kiskanállal, diónyi gombócokat szaggatunk a gyöngyözve forró levesbe. Kis lángon még 4-5 percig főzzük.
Ma ezt főztem, nagyon finom!