Chimichanga

Elkészítés módja
1. A csirkemellfilét kockára vágtam.
2. Egy teáskanál sambamix fűszerkeveréket összekevertem a tejjel, majd ráöntöttem a csirkehúsra és hagytam pácolódni 1-1,5 órát.
3. Néhány dkg szalonnát felkockáztam, a serpenyőben kisütöttem a zsírját.
4. Bő fél szál póréhagymát felkarikázva megdinszteltem benne, majd hozzáadtam a csirkehúst.
5. Kevertem még bele nagyjából 1 teáskanálnyi azték fűszerkeveréket (a két fűszerkeverék összetétele sokban nem különbözik egymástól, de az azték számomra karakteresebbnek tűnik).
6. Fehéredésig kevergettem a húst, majd ráöntöttem kb. 1,5-2 dl vizet és letakarva hagytam párolódni.
7. Amikor a víz már majdnem elfőtt, hozzáadtam egy doboz konzervkukoricát és az apró kockára vágott kaliforniai paprikát, majd újra lefedtem és kb. még öt percig pároltam.
8. A babpüréhez néhány dkg szalonnát felkockáztam és serpenyőben kisütöttem a zsírját.
9. Hozzáadtam a maradék póréhagymát felkarikázva, megdinszteltem.
10. A botmixer edényébe töltöttem a két doboz leöblített és lecsöpögtetett babot egy dl forró vízzel és pépesítettem.
11. A pépet a serpenyőbe kanalaztam, ízesítettem egy kávéskanálnyi extra erős chilivel és néhány percig kavargatva pirítottam.
12. Készítettem paradicsompürét is, egyrészt mártogatósnak, másrészt lekenni vele a tortillát.
13. Kevés olajat öntöttem az edénybe, beleöntöttem a hámozott paradicsomot lével együtt.
14. Fűszereztem azték fűszerkeverékkel, összetörtem és néhány percig kavargatva főztem.
Chimichanga recepthez fűződő történet, jótanács
A tortilla tésztáját frissen sütöttem az ebédhez, minden megsütött darabot megkentem a paradicsompürével, majd mindenki maga rakta bele a babpürét és a húst. Akinek nem volt elég csípős a bab, még rakhatott hozzá chilit. Feltekerve ettük.
A gyerekek kedvéért néhány tortillalapot 8 részre vágtam, sütöttem ki tortilla-chipsként, és a paradicsompürét adtam hozzá mártogatósnak. Aztán a maradék tésztával is így tettem, és ebéd után a maradék paradicsompürét, valamint babpürét raktam mellé, amit így bárki délután még nassolhatott.
Jó kis recept,tetszik.
Nagyon jó recept!! Azon gondolkoztam hol hallottam róla és megvan!! : a Shrek című mesében.:))
Ez jól hangzik.A Fiamnál biztos befutó lesz.
Igen, mexikói. Azt nem garantálom, hogy autentikus, de a tortilla és a babpüré tuti stimmel :).
Hú! Ez valami különleges recept! Ha jól tudom mexikói?