Brassói aprópecsenye

Brassói aprópecsenye recept
Hozzávalók
•  70-80 dkg stefánia (a marhalapocka vastag része)
•  8-10 dkg füstölt szalonna
•  2-3 evőkanál olaj (eredetileg zsír)
•  1 csapott kiskanál só
•  5-6 gerezd fokhagyma
•  1 csapott kiskanál sűrített paradicsom (paradicsompüré)
•  1 mokkáskanál őrölt fekete bors
a körethez:
•  1 kg burgonya
•  bő olaj a sütéshez
• 

Elkészítés módja

1. A húst a kisujjnyinál kicsit vékonyabb csíkokra vágjuk, közben minden inas darabkát kivágunk belőle. A szalonnát fele olyan vékony csíkokra metéljük, mint a húst.

2. Utóbbit egy lábasban az olajon kisütjük, a húst hozzáadjuk, kevergetve fehéredésig pirítjuk. Megsózzuk, a présen áttört fokhagyma felével, a paradicsompürével meg a borssal ízesítjük és 0,5-1 deci vizet ráöntünk. Lefödjük, a húst kis lángon puhára pároljuk. Ez kb. 1,5 óra. Közben elpárolgó levét folyamatosan pótoljuk. Amikor kész, a maradék fokhagymát is hozzáadjuk. Akkor jó, ha olyan szaftos lesz, mint a pirított máj.

3. Közben a körethez való burgonyát megtisztítjuk, vastagabb cikkekre vágjuk, és bő, forró olajban szép aranybarnára sütjük. Konyhai papírtörlőre szedve lecsöpögtetjük. Végül enyhén megsózzuk, tányérra halmozzuk, és rápúpozzuk a fokhagymás marhatokányt.

A leírásban szereplő Brassói aprópecsenye recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló (brassói aprópecsenye, brassói) minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.