Eszterházy-rostélyos

Elkészítés módja
1. A húst rostjaira merőlegesen 4 egyforma szeletre vágjuk, kiverjük, kb. 1 kiskanál sóval behintjük. Ezután a lisztbe forgatjuk, és az olajban oldalanként kb. 2 perc alatt elősütjük, lecsöpögtetve félretesszük.
2. Visszamaradó zsírjában a megtisztított, fölaprított hagymát megfuttatjuk. A rostélyosokat belerakjuk, a bor felét ráöntjük, megborsozzuk, a babérlevelet beledobjuk. Egy kevés vizet adunk hozzá, s lefödve puhára pároljuk. A hátszínt csak 10-15 percig, míg a magas hátszínt vagy a combot kb. 50 percig is kell puhítani.
3. Közben a petrezselymet finomra aprítjuk, a sárgarépát és a gyökeret tisztítás után gyufaszálnyi csíkokra metéljük. A majdnem puha húshoz adjuk, a mustárral, a cukorral, a citromlével ízesítjük – esetleg néhány szem kapribogyót is keverhetünk bele. Egy kevés vizet öntünk alá, lefödve, kis lángon kb. 15 percig pároljuk. Akkor jó, ha a zöldségek kissé roppanósak maradnak.
4. A tejfölt a maradék kb. 1 evőkanál liszttel és a félretett 0,5 deci borral összekeverjük, a rostélyosok zöldséges levét ezzel sűrítjük, utánasózzuk. Köretnek spagettit kínálunk hozzá.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.