Eszterházy-rostélyos

Eszterházy-rostélyos  recept
Hozzávalók
•  60 dkg kicsontozott marhahátszín esetleg -comb
• 
•  2 púpozott evőkanál finomliszt
•  4 evőkanál olaj
•  1 nagy vöröshagyma
•  1 dl fehérbor
•  fél mokkáskanál őrölt fehér bors
•  1 kisebb babérlevél
•  fél csokor petrezselyem
•  2 sárgarépa
•  1 petrezselyemgyökér
•  1 kiskanál mustár
•  késhegynyi kristálycukor
•  fél citrom
•  1.5 dl tejföl

Elkészítés módja

1. A húst rostjaira merőlegesen 4 egyforma szeletre vágjuk, kiverjük, kb. 1 kiskanál sóval behintjük. Ezután a lisztbe forgatjuk, és az olajban oldalanként kb. 2 perc alatt elősütjük, lecsöpögtetve félretesszük.

2. Visszamaradó zsírjában a megtisztított, fölaprított hagymát megfuttatjuk. A rostélyosokat belerakjuk, a bor felét ráöntjük, megborsozzuk, a babérlevelet beledobjuk. Egy kevés vizet adunk hozzá, s lefödve puhára pároljuk. A hátszínt csak 10-15 percig, míg a magas hátszínt vagy a combot kb. 50 percig is kell puhítani.

3. Közben a petrezselymet finomra aprítjuk, a sárgarépát és a gyökeret tisztítás után gyufaszálnyi csíkokra metéljük. A majdnem puha húshoz adjuk, a mustárral, a cukorral, a citromlével ízesítjük – esetleg néhány szem kapribogyót is keverhetünk bele. Egy kevés vizet öntünk alá, lefödve, kis lángon kb. 15 percig pároljuk. Akkor jó, ha a zöldségek kissé roppanósak maradnak.

4. A tejfölt a maradék kb. 1 evőkanál liszttel és a félretett 0,5 deci borral összekeverjük, a rostélyosok zöldséges levét ezzel sűrítjük, utánasózzuk. Köretnek spagettit kínálunk hozzá.

A leírásban szereplő Eszterházy-rostélyos recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló (rostélyos) minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.